Sivut

maanantai 8. heinäkuuta 2013

Kukkia ja tähti


Kylläpäs kesällä aika rientää ja päivät kuluu nopsaan. Lupailin kirjoittaa tänne koulutöistä juttua, mutta enhän minä ole edes muistanut koko asiaa, kun on ollut niin paljon tekemistä. Ja kohta tekemistä on vielä enemmän, sillä marjakausi alkaa. :) Eilen käytiin jo lakkasuolla ja tänään keräsin pikaisesti puolisen litraa mustikkaa. Kunhan kypsyvät ihan kunnolla, minua ei saa pois mustikkametästä. :D
 
 
Vaan tässä pari perusohjetta. Molemmat ovat kurssikavereilta saatuja ja heidän luvallaan julkaistuja. Työt ja kuvat ovat omiani.
 
 
 
VIRKATTU KUKKA
 
 
Yhteensä 14 terälehteä: 2 pientä, 5 keskikokoista ja 7 suurta.
 
Virkkaa aluksi 29 ketjusilmukkaa.
 
Aloita kiinteät silmukat virkkaamalla koukusta käsin toiseen silmukkaan kiinteä silmukka. Virkkaa kiinteitä silmukoita rivi loppuun, yhteensä 28 kiinteää silmukkaa.
 
Aloita pienet terälehdet: Virkkaa 2 ketjusilmukkaa, tee 4 puolipylvästä ensimmäiseen kiinteään silmukkaan. Virkkaa seuraavaan kiinteään silmukkaan piilosilmukka. Tee 5 puolipylvästä seuraavaan silmukkaan.
 
Virkkaa seuraavaan kiinteään silmukkaan piilosilmukka. Aloita keskikokoiset terälehdet: Tee 5 pylvästä seuraavaan silmukkaan. Toista 4 kertaa, että saat 5 terälehteä.
 
Virkkaa seuraavaan kiinteään silmukkaan piilosilmukka. Aloita isot terälehdet: tee 4 pitkääpylvästä ja yksi pylväs seuraavaan silmukkaan. Toista 6 kertaa, että saat 7 terälehteä. Virkkaa loppuun piilosilmukka. Jätä ompelua varten riittävän pitkä häntä.
 
Kierrä kukka kasaan aloittamalla pienimmistä terälehdistä. Suurimmat terälehdet tulevat ulkopuolelle. Ompele kukka yhteen muutamalla pistolla. Ompele kukan taakse hakaneula.
 
 VIRKATTU TÄHTI

Virkkaa koukulla nro2.
6 ketjus. Sulje ympyräksi.
Virkkaa 4 ketjus; *1pylväs, 1 ketjus.* Toista *_* 11 kertaa. Sulje krs. piilosilmukalla.
Virkkaa vaihdellen 10-15 ketjusilmukkaa yhteen sakaraan ja kiinnitä kiinteällä silmukalla aina edellisen kerroksen pylväiden kohdalla.

Tärkkääminen:
Sulata 1,5 dl:n kiehuvaa vettä n. 1dl sokeria. Anna jäähtyä. Kasta tähti ensin puhtaaseen veteen ja sitten tärkkiin. Anna tärkin imeytyä kunnolla. Poista liika tärkki talouspaperiin. Pingota vaikka styroxille, joka päällystetty muovilla. Anna kuivua.Molemmat ohjeet on mukavia ja helppoja tehdä. Näitä voisi tehdä vaikkapa korttien mukaan esim. jouluna. Ainakin tähdet sopivat hyvin joulukortteihin. :)1 kommentti: