Sivut


sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Turkinpippurinen mutakakku


Minulta on kyselty turkinpippurisen mutakakun ohjetta, joten ajattelin jakaa sen nyt kerralla kaikille. Ohje ei ole minun oma, vaan löysin sen keväällä kirjaston kirjasta. Kirjan nimeä en tietenkään enää muista, mutta siinä oli oma kakkuohje vuoden jokaiselle viikolle.
 
 
Tein tämän kakun poikani ristiäisiin. Ilmeisesti oli muidenkin mielestä hyvää kakkua, sillä sain itse syödä vain yhden palan. Kakku katosi alta aikayksikön!
 
 
Ohjeesta olen itse poikennut sen verran, että tein kakun isompana. Kaksinkertaistin siis kaiken. Lisäksi laitoin vehnäjauhojen tilalle perunajauhoja ja suklaa ja kaakao olivat gluteenittomia. Näin sain gluteenittoman kakun (itselläni on siis gluteeniton ruokavalio). Alla kuitenkin alkuperäinen ohje.
 
Omat leipomukseni eivät koskaan ole kummoisen näköisiä, mutta maku niissä on onneksi ollut kohdallaan. :)  

 
 
 
 
150g voita
1,5dl sokeria
3 munaa
3,5dl vehnäjauhoja
2rkl kaakaojauhetta
0,5tl leivinjauhetta
150g taloussuklaata
2rkl turkinpippurirouhetta
 
 
Lisäksi:
2-3dl vadelmia, kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä
vaahdota pehmeä voi ja sokeri keskenään. vatkaa munat joukkoon yksitellen. Sekoita vehnäjauhoihin kaakaojauhe ja leivinjauhe. Lisää seos taikinaan siivilän läpi hitaasti sekoittaen.
sulata suklaa mikrossa tai kattilassa vesihauteessa. Lisää vähän jäähtynyt suklaa ja turkinpippurhirouhe taikinaan.
pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan. Voitele ja jauhota vuoan reunat. kaada taikina vuokaan.
Paista kakku 200 asteessa vajaat 20min. Äläkypsennä kakkua liian pitkään, sllä mutakakun kuuluu olla pinnalta ja reunoilta kypsä, mutta keskeltä kostean mehevä.
Anna kakun jäähtyä hetki, ennen kuin otat sen vuoasta. Koristele kakku vadelmilla. tarjoa halutessasi vaniljalla maustetun kermavaahdon tai jäätelön kera.
 
 
 



3 kommenttia:

  1. Ihanaa, suklaakakkua! Vadelmat mukana, täydellistä, sanoo SNY

    VastaaPoista
  2. Looks delicious, but I can't eat it. The egg is why.

    VastaaPoista
  3. Looks delicious, but I can't eat it. The egg is why.

    VastaaPoista