Sivut


sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Leijonankeltaiset sukat ja totorolapaset

Kaverini tilasi minulta villasukat. Väritoiveena oli keltainen. Tarkemmin sinapinkeltainen, mutta sellaista sävyä en löytänyt. Väriksi valikoitui siis leijonankeltainen. Lankana käytin jälleen rose mohairia. Olen näköjään mieltynyt kyseiseen lankaan, kun se on mukavan pehmeää eikä kutita. Sukkiin tein samanlaisen kuvion kuin joulusukkavaihdon sukkiin. Nyt en vaan tehnyt niin pitkiä sukkia.



Tänään sain sitten lopultakin valmiiksi Totoro-lapaset. Aloitin niiden neulomisen ajat sitten, silloin, kun vielä opiskelin ja asuin opiskelupaikkakunnalla. Tarkoitus oli tehdä lapaset itselleni, mutta kirjoneuleen takia langat kiristi ja lapasesta tuli vähän liian napakka minun käteeni. Lapaset pääsevät siis uuteen kotiin kummitytön luokse. Jospa Kummityttö tykkäisi niistä.

Ohjeet lapasiin sain ystävältä, joka itsekin tuolloin neuloi totoro-lapasia. Näin saman ohjeen jossain netissäkin, kun joku oli neulonut samanlaiset lapaset. En nyt vaan enää muista, kuka niitä lapasia teki enkä linkkiä ohjeisiinkaan laittanut ylös, kun ohje löytyy omalta koneelta. :P

Käytin lapasiin 7 veljestä -lankaa, mustaa ja turkoosia. Puikot olivat 3mm. Kuvittelin puikkoja isommiksi. Ehkä osittain pienien puikkojen takia lapaset jäivät pienemmiksi?




Peukalon molemmin puolin tuli erilaiset kuviot. Tässä yläpuolen kuvassa näkyy se peukalon toinen puoli.



Ja lopuksi: Anna, joka voitit arvontani. Lähettäisitkö yhteystietosi minulle? En ole kuullut sinusta mitään ja koitin kommenttisi nimimerkin linkistä kaivella yhteystietoja, mutta sieltä paljastui vain, mitä blogeja seuraat sekä kuva eikä mitään muuta. Jos en saa yhteystietoja piakkoin, joudun arpomaan uuden voittajan...

8 kommenttia:

  1. Ohjeen löytää ravelryn sivuilta. Tosin vaatii rekisteröitymista, mutta se onkin ilmaista. Sieltä kun hakee hakusanalla totoro niin pitäs löytyä.

    Soile

    VastaaPoista
  2. Kauniit sukat ja suloiset lapaset :)

    VastaaPoista
  3. Kiitoksia. :)

    Nyt jo aloittelin uusia lapasia pukinkonttiin (toinen on jo valmis) ja tulee niin kivat, että pitää varmaan itselle tehdä samanlaiset.

    Kaveri löysi ihan googlettamalla totoro-lapasten ohjeen, joten pitäisi löytyä siis muualtakin kuin ravelrystä. :)

    VastaaPoista
  4. Kauniit sukat jälleen :)
    Ja nuo Totorolapaset on i h a n a t <3 Minun pitäisi kanssa tuollaiset tehdä, toivottavasti neulomisinto palaa viimeistään joulun jälkeen...
    Mukavaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
  5. Millä ohjeella noi palmikkosukat on tehty? :) tosi kauniit

    VastaaPoista