Sivut


sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Väinö-lammas ja pipo

Aloitin neulomaan joulusukkavaihtoa varten polvipituisia sukkia. Käytin lankaa, jota en ole ennen sukissa käyttänyt. Koska lanka oli ohuempaa, tein silmukoita alkuun enemmän, kuin sukan ohjeessa sanottiin (ohje oli 7 veljestä -langalle). Silmukoita tuli sitten liikaa, sillä sukan varresta tuli liian leveä. En jaksanut tuotosta enää purkaakaan, joten tein siitä sukan sijaan pipon kummitytölle. : D Ihan hyvä pipo siitä tuli. Sen pitäisi olla myös kummitytölle sopiva, sillä pipo mahtui minunkin päähäni. (Minulla on pienehkö pään ympärys ja kummityttö on jo iso tyttö.)Lanka on siis Novitan rose mohair -lankaa. Tuo kuvio pitäisi olla jotain pitsineuletta, mutta ne reiät, jotka näkyivät mallikuvassa, eivät tulleet näkyviin. Joko neulon liian tiukkaa jälkeä taikka puikot ei ole sopivan kokoiset...

Kummipojalle neuloin myös jotain. Tein hänelle mustan Väinö-lampaan. (Ohje löytyy, kun kirjoittaa googleen Väinö-lammas.) Langat minulla oli eri, kuin ohjeessa. Käytin siis mustaa 7 veljestä -lankaa sekä Novitan Jive -lankaa. Vartaloa neuloessa siis yhdistin langat. Jalat ym. neuloin pelkästään 7 veljestä -langalla.Seuraavaksi voisin jatkaa niitä joulusukkavaihdon sukkia... Aloitin ne siis jo uudestaan, mutta neulominen etenee hitaasti, koska lanka on sen verran ohutta. Vaan kunhan ajoissa valmistuvat, ei kai sillä neulomisvauhdilla muuten ole niin väliä. :)

6 kommenttia:

 1. Söpö lammas. Täälläkin joulusukkavaihdon sukat etenee hidasta tahtia. Kertaalleen piti aloitus purkaakin, mutta nyt sujuu.

  VastaaPoista
 2. Ihana lammas!

  Muistahan sitten, ettei kuvia joulusukista saa vielä julkaista! :)

  Kivan näköinen pipo

  VastaaPoista
 3. Kiitti. :)

  Ja en julkaise joulusukkakuvia vielä. :D Kestää, että saan ne valmiiksi. Eikä tuo pipo (= epäonnistunut sukka) vielä vihjaa koko totuutta, kun niihin sukkiin suunnittelin muutakin laittavani. :)

  Lampaasta tuli niin kiva, että pitänee neuloa itsellekin sellainen. Lankaa ois kahteen tai kolmeen lampaaseen. :D

  VastaaPoista
 4. Ihana tuo lammas! <3 Ettisin heti ohjeen käsiini, jos saisin vaikka pojalle tehtyä lahjaksi. =) Ei kyllä varmaan tähän jouluun kerkiä... Mutta vaikka ens 1vuotis lahjaksi =)

  VastaaPoista