Sivut


sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Kesää odotellessa

Viimeinen kouluviikonloppu oli nyt. Tehtävänä oli tehdä jokin ompelutyö. Ajattelin ensin tehdä tunikan, sillä minulla on kahteenkin tunikaan kankaat odottamassa. Sitten kaverin luona käydessä silmiini osui kaverin käsityölehti, jossa oli todella hieno mekko. Siitä se ajatus sitten lähti.

Mallin mekko oli yöpuku. Malli vain oli sellainen, että se käy vallan mainiosti tavan mekostakin. Ostin siis sellaisen kankaan, joka käy kesämekkoon. Alunperin ajattelin hopean tai turkoosin väristä, mutta turkoosia ei eurokankaassa ollut. Ainut hopean värinen nätti kangas oli liian läpikuultavaa. Valitsin sitten vihreänturkoosin viskoosikankaan. Kangas olikin ihan hyvä valinta, sillä se laskeutuu juuri niin kuin halusin. Kesällä sitten näkee, onko kangas miten hiostavaa...


Yliopistolla oli hyvin tilaa levittäytyä. Isolle pöydälle sai leviteltyä kankaat ja muut. Ja toiselle pöydälle ompelukoneen. Olispa kotonakin yhtä paljon tilaa. Vähän piti asetella nuita kaavoja, kun eivät meinanneet mahtua, vaikka ostin oikean mitan verran kangasta. Ei vaan tullut mieleen tarkistaa kankaan leveyttä... Mutta mahtuihan nuo pienellä sovittelulla.

 
 
Lähikuva kankaasta. Kuvan väri on aika lähellä oikeaa. Luonnossa väri on aavistuksen tummempi. 


Yläosan vuoren tikkausta. Ompelin vuoren käsin kiinni.Ja valmis mekko. Mallia muutin sen verran, että yläosan etupuolelta rypytettiin hieman. Lisäksi alkuperäisessä ei ollut vetoketjua. Siinä oli myös etuosassa röyhelö. Sitä en ainakaan vielä laittanut tähän omaani. Pitää mallailla, käviskö siihen joku röyhelö tms.  vai jätänkö nuin.
Lopuksi esittelen teille ihanan ompelukoneeni. :) Ostin sen alkuvuodesta, mutta en vain ole ehtinyt sitä testaamaan. Nyt sitten oli ensimmäinen ompelukerta tällä koneella. Kone on siis Bernette E56 for Bernina. Kylessä oli hintalappu, jossa hinta 550e. Itse maksoin 350e tästä. Tällä on hyvä ommella. Kone on hiljainen ja tarpeeksi yksinkertainen, jotta osaan sitä käyttää. Ommelvaihtoehtoja on kuitenkin runsaasti.

Nyt yritän seuraavaksi saada valmiiksi sen neuletunikan. Olis nimittäin aika palautella niitä koulutehtäviä...

2 kommenttia:

  1. Ota rennosti vaan siellä. Kiva, kun sait mekon tehtyä. Kyllä sinä ne tehtävätkin vielä kesytät, siitä saat olla varma. Sinun taidoillasi saat valmista vilauksessa.

    VastaaPoista
  2. Toivottavasti paketti on makuusi. Minä hermoilen ja revin taas hiuksiani täällä, mutta etköhän sinä hihkaise, jos ihan pieleen menee.

    VastaaPoista