Sivut


maanantai 24. helmikuuta 2014

Pieniä töitä

Blogissa on ollut hiljaiseloa. Osittain sen takia, etten jaksa paljoa tehdä. Osittain ihan sen takia, että mitään ei ole valmistunut. Aloitin nimittäin neulomaan itselleni pinaattitunikaa ja se etenee hitaasti. Alku meni nopeammin, mitä nyt monet lisäykset eri kohdissa aiheuttivat vähän päänvaivaa. Nyt työ etenee hitaasti, koska se helman teko vain on niin tylsää! Vain sileää neuletta ja lisäys välillä. Mutta pikkuhiljaa sekin etenee...

Neuloin minä omalle vauvalle lapaset. Niitä vain en esittele täällä, koska muuten alkaa heti utelu vauvan sukupuolesta. :) Tiedämme siis itse, kumpiko tulee, mutta päätimme ettemme kerro sitä muille ennen syntymää. Pitäähän sitä vähän jännitystä olla muillekin.


Tulevalle kummitytölle neuloin myös jotain. Kävimme häntä eilen katsomassa. Oli kyllä niin pikkuinen ja suloinen tyttö. Hän sai tossut ja lapaset. Ja isothan ne tietysti oli, mutta kasvaahan se tirppa koko ajan. :)


Tossut neuloin Novitan ohjeella. Aluksi tein paksummalla langalla, jonka kuvittelin olevan samanlaista kuin ohjeessa mainittu. No tossustapa tulikin semmonen 3-4 vuotiaalle sopiva... Purin tossun ja vaihdoin langan nalleen. Silti tossuista tuli isot. Ainakin vastasyntyneelle isot siis. Lisäksi tossut näytti ohjeen kuvassa paljon paremmalta. Mutta tulipahan testattua.Lapaset on samaa nalle-lankaa kuin tossut. Ohjeen löysin täältä ja sitä mukaillen neuloin lapaset. Minulla oli siis vähemmän silmukoita käytössä ja lisäksi tein kavennukset eri lailla. Lapasista tuli ihan kivat. Tämmöset voisin vielä omallenikin neuloa. Aiemmin neulomani vauvan lapaset tein siis paksummasta langasta ja itse keksityllä ohjeella.Koitan päivitellä tätä blogia edes silloin tällöin. Käsityöt valmistuu nyt hitaammin. Meillä on kyllä tekeillä isompi projekti haaveisiin liittyen, joten toivon mukaan haave toteutuu. Sen tiimoilta olisi sitten päivitettävää ja kirjoitettavaa ihan urakalla! Peukut pystyyn siis!

3 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos! Vielä, kun oppisi tekemään oikeasti pieniä. Nuista tuli vähän isoja kaksiviikkoiselle.

      Poista
  2. Aw, miten suloisia! Ja prinsessa vielä jossakin! Varmasti nuo ovat tarpeen ennemmin tai myöhemmin.

    VastaaPoista