Sivut


torstai 1. syyskuuta 2016

Kasvihuone vanhoista ikkunoista

Olen aina halunnut kasvihuoneen vanhoista ikkunoista. En siis halunnut ollenkaan mitään muovista kasvihuonetta, enkä niitä kaupan valmiita lasisia. Vanhoista ikkunoista tehdyt on jotenkin persoonallisempia. 

Yksi tämän kesän projekteista olikin siis kasvihuone. Keväällä kävimme hakemassa vanhoja ikkunoita tuttavan luota. Joitain pienempiä ikkunoita meiltä löytyi valmiiksi (ovat ilmeisesti tämän talon vanhoja ikkunoita). Ovi on saunamme vanha ovi. 

Kasvihuoneen paikalla oli ennen vanha puuliiteri. Liiteri piti siis purkaa. Mies purki liiterin ja rupesi kasaamaan kasvihuonetta. Äitienpäiväksi se valmistuikin. Maalaamisessa menikin sitten vähän pitempään, kun en jaksanut kerralla paljoa maalata. Lisäksi meidän 2v pojanviikari piti kiireisenä. Siinä ei montaa siveltimenvetoa kerinnyt ottaa, kun piti jo lähteä katsomaan, että missä se poika nyt menee. Vaan valmista tuli kuitenkin. 

Kasvihuoneen edessä on kaksi meiltä löytynyttä ikkunaa. Ovi on tosiaan saunan vanha ovi, jota mies vähän lyhensi. Isommat ikkunat käytiin hakemassa tuttavalta. Kasvihuoneen muut seinät on tehty niistä. Katossa on kummallakin puolen yksi iso ikkuna ja pari pienempää. Taustalla näkyy vielä aitta ja katos, jossa oli myös polttopuita. Nekin on tarkoitus purkaa joskus ja tehdä tilalle ulkosauna.
Näkymä kasvihuoneeseen. Tomaatti on jo vähän kuivahtanut. Kaikki kasvit eivät myöskään kasvaneet kunnolla. Ensi vuonna uusi yritys. 


Tämän koristeen sain keväällä lahjaksi eräältä oppilaaltani. 
Satoakin on onneksi tulossa. Aluksi näytti siltä, että kurpitsaa ei tule. Nyt siellä kuitenkin on jonkin verran kurpitsaa kasvamassa. Talvikurpitsa vain kukki, mutta ei tehnyt ollenkaan kurpitsaa. Epäilen, että eivät pölyttyneet kunnolla. Tomaattiakin tuli jonkin verran.


Ostin kasvihuoneeseen nyt syksyksi valot. Nämä valot löytyivät Halpahallista ja toimivat pattereilla. Mies viritteli ne tuonne kattoon. Valot ovat aika kivan näköiset pimeällä. Lisäksi kylminä öinä on laitettu kynttilöitä kasvihuonetta lämmittämään.


Ensi vuonna kokeilen ehkä vähän eri kasvien kasvattamista. Kurpitsaa kokeilen uudestaan. Samoin tomaattia. Haluaisin kokeilla myös viinirypäleiden kasvattamista. Kurkku vois olla myös kiva.

6 kommenttia:

 1. Samaa olin kirjoittamassa kuin Liila.
  Siis todella ihana kasvihuone! Tuollaisen haluaisin itsekin.
  Samoilla mietteillä, että nuo ovat paljon persoonallisempia kuin muoviset tai kaupasta saadut valmiit kasvihuoneet.

  VastaaPoista
 2. Ihana!!! Oikea unelmakasvihuone! <3 Vinkkinä kurpitsojen suhteen, että jos kasvihuoneessa ei pörräile pölyttäjiä, niin kukkia voi pölyttää itsekin esim. pumpulipuikolla tai pienellä pensselillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. :) Sama pölytysidea tuli minullekin mieleen. Ensi kesänä pitää kokeilla ehdottomasti.

   Poista