Sivut


tiistai 1. marraskuuta 2011

Lokakuun tuotoksia

Aluksi tervetuloa uudet lukijat! Mukavaa tietää, että jotkut oikeasti seuraavat tätä blogia. Ei tarvitse pelkästään itselle kirjoitella täällä. :) Arvontaankin on tullut jo mukavasti osallistujia. Kävin jo kurkkimassa osallistuneiden blokejakin. Kivoilta näyttivät. :)

Seuraavaksi kuvia kuten lupasin. Alla on kuva karhusta, jonka appiukko teki meille. Vielä pitäisi etsiä lyhty nuihin etutassuihin. Tällä hetkellä karhu on takakuistilla, mutta luultavasti siirrämme sen postilaatikon viereen. Pitäs vaan laittaa karhu sellaiseen kohtaan, että talvella ei aura-auto vie sitä mukanaan...
Seuraavaksi kuvaa lapasista ja sukista, jotka tein kummipojalle 2v. lahjaksi. Molemmat tein tarjouksesta ostetusta puro-langasta. Ihanan värikästä ja pehmeää lankaa. Tuotoksetkin syntyivät nopeasti. Pöllölapasia kokeilin ensimmäisen kerran tehdä. Ohjeen sain Heidiltä, mutta en tajunnut siitä mitään... Ohje oli nimittäin englanniksi eikä siinä ollut minkäänlaista kaavakuvaa. Tuijotin sitten aikani valokuvaa lapasista ja tein lapaset kuvan perusteella. Kyllä kuvio ainakin minun silmääni pöllöltä näytti, toivottavasti muittenkin mielestä. :D


Lopuksi vielä kuvaa velttokoirista. Virkattu Veltto -ohje löytyy Novitan syksyn 2011 numerosta. Koirista tuli itseasiassa aika suloisia. Käytin eri lankojen jämiä koiriin. Sainpahan edes osan käytettyä johonkin järkevään. Ohjeessa neuvottiin täyttämään koirat riisillä, mutta täytin omani kuivatuilla herneillä. Herneet tulivat paljon edullisemmaksi nimittäin ja toimivat ihan yhtä hyvin.

Koiria syntyi neljä ja todennäköisesti teen niitä jossain vaiheessa lisää. En vielä tiedä, että minne minä ne kaikki laitan, mutta enköhän minä niille kodit vielä keksi. :D Omaksi suosikikseni nousi vaaleanpunainen veltto. Ehkä pidän sen itselläni.


Viime viikonloppuna olin naapurikunnan kansalaisopiston (asumme kahden kunnan rajalla) järjestämällä kuva kankaalle -kurssilla. Siellä teemme kankaalle kuvia mm. valokuvista. Käytämme siihen sellasta valkeaa tököttiä, joka laitetaan kankaalle ja kuvan päälle. Sitten kuva laitetaan kankaalle ja se muste jää siihen kankaalle. :D Otin viime kerralla kuvia prosessin alkuvaiheesta. Ensi kerralla voin ottaa kuvia vielä loppuvaiheestakin. Ajattelin, että kokoan niistä sitten tänne jonkinlaisen tarkemman sepustuksen. Parin viikon päästä on siis seuraava kerta. Kurssilla tein/teen lähinnä joululahjoja, joten kaikista tuotoksista en voi tänne kuvaa laittaa, mutta jotakin edes. :)


Ja niitä haaveita:

Veli sai kuin saikin meille liput Nightwishin konserttiin! Menemme siis Joensuussa pidettävään konserttiin. Odotan sitä jo innolla. Olen pitkään halunnut nähdä kyseisen bändin.

Isompi haave olisi oma talo. Mielellään hirsinen, mutta myös hirsipaneeleilla päällystetty talo käy vallan mainiosti. Oikeat hirsitalot nimittäin maksavat aika paljon... Eilen mies löysi kontio-taloilta ihanan mallin. Eikä ollut edes hirveän kallis, joten johonkin vastaavaan meillä voisi olla varaakin sitten joskus. Tosin rakentamaan emme pääse vielä ainakaan pariin vuoteen, mutta katselemme jo valmiiksi malleja ym. Tarkoitus olisi sitten tehdä taloa mahdollisimman paljon itse, sillä mies ja lähisukulaiset ovat käteviä käsistään ja osaavat paljon.

Vaan tästäpä tulikin pitkä sepustus! Nyt ruuan laittoon ja loppuillan voisi neuloa ja löhötä sohvalla. Vähän on lämpö koholla, joten pitää nyt yrittää lepäillä. Viikonloppuna olisi treenipäivä tiedossa ja lupasin vieläpä vetää yhdet treenit siellä, joten en halua tulla kipeäksi.

6 kommenttia:

 1. Ompa sulla käsistään kätevä appiukko ja hienoja on omatkin työsi.
  Mielenkiinnolla odotan juttua siitä kuvien siirtämisestä kankaalle. Mitähän se tökötti mahtaa olla jota siihen käytätte. Olisi kiva oppia itsekkin tuo taito.

  VastaaPoista
 2. Tuo karhu on aivan mahtavan näköinen!
  Hienot on pöllölapaset :). Ja se ohjehan on todella helppo, kerran osasin itse sen suomentaa :D. Mutta hyvinhän sie osaat ilman sitäkin tehdä :).

  Menikö kauan yhden velttokoiran tekoon? Kivan näköisiä.

  Serkku asuu hirsitalossa, pyöröhirrestä tehty (tai miten se sanotaan), niin on aivan mahtava. Tuttava möi serkulle sen aikoinaan. Kun tammikuussa käytiin kylässä, niin tytöt: "tämä talo on tehty puusta" XD. Hyvä ajattelumalli, kun tosiaan eivät ennen oo nähnyt sellaista taloa. Mie tykkäisin sellaisesta myös.

  VastaaPoista
 3. Ihanan värinen setti mennyt lahjaksi. Ja hienon karhun olette saaneet pihaa koristamaan.

  VastaaPoista
 4. Kiitoksia. :)

  Kävin ettimässä esille sen tökötin. Se on valkoisessa pullossa, jossa on vaaleanpunainen etiketti. Etiketisssä lukee: Picture this, transfer medium for light or dark fabrics. Sitä ilmeisesti saa askarteluliikkeistä, ainakin naapurikunnan liikkeestä saa ja maksaa n.9e pullo. Yhestä pullosta saa aika monta kuvaa. Tein viimeksi 7 isohkoa (vajaa a4 kokoisia) kuvaa ja vielä on puolet jäljellä.

  Veltot tekee aika nopsaan. Varsinkin 7 veljestä -langasta tulee tosi nopeasti. Nalle-langasta oli hitaampi tehdä. Veikkaan, että käsistään kätevä ja nopea virkkaaja virkkaa osat jopa tunnissa. Sitten pitää vaan kasata. Itsehän en ole kauhean nopea, joten virkkaamiseen meni enemmän aikaa.

  VastaaPoista
 5. Veltot olivat suloisia!

  VastaaPoista
 6. Ei yhtään pöllömmät lapaset. :) Hyvin onnistuivat.

  VastaaPoista