Sivut


lauantai 12. marraskuuta 2011

Neulotut joulupallot

Aluksi tervetuloa kaikille uusille lukijoille. :) Teitä on ilahduttavan monta. Olen käynyt kurkkimassa kaikkien uusien lukijoiden blogeja ja liittynyt itsekin lukijaksi. Kommenttia en ole kaikille jättänyt, mutta pidin blogeista. Monessa blogissa oli tehty kaikenlaista kivaa itse. Voi olla, että itsekin joskus kokeilen vastaavia ideoita.

Arvontaankin ehtii vielä osallistua. Monta osanottajaa siellä jo onkin. :)


Nyt olen viimeisimmän postauksen jälkeen saanut valmiiksi yhdet lapaset sekä villasukat pukinkonttiin. Niistä en siis laita kuvaa vielä tänne. Toiset lapaset ovat kesken ja joulusukkavaihdon sukat ovat melkein valmiit. Pitää neuloa se ensi viikon aikana loppuun, jotta saan lähetettyä ne ajoissa.

Edellisten lisäksi olen neulonut kasan joulupalloja. Ne tuntuvat olevan nyt muotia, joten opettelin itsekin tekemään niitä. Mummo kiertää toreilla ym. myymässä omia käsitöitään ja leivonnaisiaan ja hän lupasi ottaa niitä myyntiin. Lisäksi menemme anopin kanssa joulumyyjäisiin joulukuun alussa ja sinnekin olisi tarkoitus tehdä joulupalloja. Netistä löysin ohjeen pallon tekoon.  Kirjoneulekuvioihin minulla ei ollut valmiita malleja, joten koitin tiirailla netistä löytämiani kuvia tarkasti ja hahmottelin ruutupaperille kaavat, joiden mukaan neuloin kuviot.


Kuvassa takimmaisena oleva sydänkuvioinen pallo näyttää kulmikkaalta ja onkin sitä. Kokeilin nimittäin myös toista löytämääni ohjetta pallon tekoon, mutta sillä ohjeella pallosta ei tullutkaan pallo vaan tuommoinen kulmikas hirvitys.  Lankoina on käytetty vähän sitä sun tätä. Suurin osa palloista on tehty valkeasta langasta, joka taitaa olla puhdasta villaa (purin yhden siskon kaulaliinan, jota hän ei käyttänyt) ja pari palloa tein 7 veljestä -langasta. Värilliset langat on osa nalle -lankaa ja osa jotain jämiä, mitä kaapista on löytynyt.

Tässä vielä muutama pallo erikseen esiteltynä. Lumihiutalekuvio ei jostain syystä kuvassa näy yhtä selvästi kuin oikeasti. Poron sarvet ovat vähän sekavan näköiset. Ehkä kuvion kaava ei ollut se paras mahdollinen... Sydänpallot on ne, jotka tein 7 veljestä -langasta. Niistä tuli vähän pienempiä.


Osallistuin myös joulukoristevaihtoon. Omaani en ole siihenkään vielä lähettänyt, mutta vielä ehtii. Siitäkään ei paljoa puutu. Sain kuitenkin postissa minulle tarkoitetut joulukoristeet. Innoissani hain paketin postista ja avasin varovasti, etten vaan hajota mitään. Valitettavasti täytyy todeta, että koristeet olivat minulle pieni pettymys. Sain nimittäin kaksi neulottua joulupalloa...

Tämä nyt oli valitettava sattuma, joten ei todellakaan ole lähettäjän vika, että petyin. Eihän hän voinut tietää, että teen palloja itsekin. Ja vieläpä samalla kuviolla. Olisin kuitenkin toivonut jotain erilaista. Laitoin kuitenkin tapauksessa pallot esille keittiön ikkunaa koristamaan. Pallojen mukana oli myös kiva itsetehty joulukortti, mutta siitä en ehtinyt kuvaa napata, sillä työpäivän aikana olivat pikkukoirat tuhonneet kortin täysin...

Lopuksi vielä muutama marraskuinen kuva. Parissa kuvassa on aurinkoinen pakkasaamu. Kolmannessa on pihamme rujo pihlaja sumuista, hämärtyvää taivasta vasten.3 kommenttia:

  1. Hauskat pallot! Oletpa jaksanut väkertää!


    Hassu juttu muuten, että vaikka olen kirjautunut lukijaksesi ja laittanut sivustosi omaan blogilistaani, niin jostain syystä sivustosi pomppaa aina pois listoilta. Näin ei ole muulloin käynyt?

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia! :)

    KahviKaneli: Onkohan se mun blogi sitten tallentunut sinne blogilistaan? En kyllä osaa sanoa, mikä siinä on vikana. Minullakin yhteen aikaan ei toiminut kommentointi. Muut pystyivät kommentoimaan mulle, mutta minä en saanut kommentoitua minnekkään. Taitaa tää blogspot elää ihan omaa elämäänsä. :D

    VastaaPoista