Sivut


lauantai 25. elokuuta 2012

Hiukan päivittelyä

Päivitänpä pitkästä aikaa. Pikkusen jäänyt blogi vähemmälle, kun on ollut niin paljon kaikkea muuta taas. Niin ainakin itse itselleni uskottelen. :D

Ensinnäkin, kyjyt jäi sitten tekemättä. Ei oikeasti ole mun juttu aloittaa nuin montaa työtä ja sitten jättää odottamaan. Teen mieluummin työn loppuun ennen kuin aloitan uuden. Tosin nyt niitä jo aloitettuja kyjyjä roikkuu tuolla odottamassa... Ja koulussa aloitetut työt on myös kesken. Vaan eiköhän ne pikkuhiljaa valmistu.

Jäi sitten myös ottamatta kuvat parista valmistuneesta työstä. Ensinnäkin villasukat, jotka neuloin belgialaiselle karatenopettajalleni, jäivät kuvaamatta. Sukat olivat 7 veljeksestä neulotut ja malli oli siitä Novitan sukkalehdestä. Mallin nimeä en nyt muista eikä lehteä ole tässä missään. Omani on nimittäin jossain hyvässä tallessa ilmeisesti... Mallissa on kuitenkin eri paksuisia pystyraitoja ja välillä niiden rytmitys vaihtui. Itselleni tuli mallista mieleen viivakoodi. Sukkien saaja oli sukista hyvin mielissään ja esitteli niitä muillekin. :)

Kuvaamatta jäivät myös lapaset, jotka ehdin aloittaa kyjyä varten. Keskeneräisestä lapasesta onkin kuva edellisessä postauksessa. Lapaset menivät lahjaksi treenikaverille. Hänkin onneksi piti saamastaan lahjasta ja toivoi pääsevänsä hiihtämään ja testaamaan lapasia. :)

Aloitin kyjyn aikana myös peittoprojektin. Eli haluaisin tehdä parivuoteeseen päiväpeiton isoäidinneliöistä. Fiksusti valitsin materiaaliksi Novitan Miami -langan. En sitten hoksannut, että niitä ei enää valmisteta, joten olen sitten metsästänyt lisää lankoja vähän eri paikoista. Vähän uupuu vielä (lue: useampi kerä). Mutta teen sitlti neliöitä niin paljon, kuin nuista langoista tulee ja katson sitten, miten kasaan lopullisen peiton.

Tässäpä valmiita neliöitä.  Vasemmalla olevista ei ole vielä lankoja päätelty. Oikean puoleiset ovat ihan valmiita neliöitä.


Ei ihan palat vielä riitä...

Aika hauska nuita neliöitä on tehdä. Valmistuvat niin nopeasti. Vaan saa nähä, milloin itse peitto on valmis, sillä välillä menee jopa viikko, etten tee nuita neliöitä ja välillä sitten teen useita neliöitä kerralla.


Käytiin muuten keskiaikamarkkinoilla Hämeenlinnassa viime viikonloppuna. Sieltä sain paljon ideoita erilaisiin käsitöihin. Suurin osa ideoista tuli kyllä puutöihin, mutta yksi idea tuli huovutukseenkin. Aloitinkin sitten idean toteutuksen tänään sivuaineopinnoissa, sillä tänään oli huovutuspäivä. Tästä projektista lisää myöhemmin. Kerron myös muista ideoista tarkemmin, kunhan saan niitä toteutettua. Kerrottakoon kuitenkin, että niihin tarvitaan paksua pajua, kelopuuta sekä oikein leveää lankkua tms. Ideoiden toteutus saattaa siis kestää... Yritän kuitenkin tämän vuoden puolella toteuttaa edes osan. Pari niistä ideoista tulisi ihan itselle uuteen kotiin, kunhan sinne syksyllä pääsemme muuttamaan. Kolmas idea on hyvä vaikkapa lahjaksi.

Tässä vähän kuvia markkinoilta:


Yllä: Pääsin sepän kaveriksi, kun ostin taotun lohikäärmenaulakon ja siihen sopivaa naulaa ei löytynytkään. Naulakin oli siis itse taottu. Ensin seppä pienensi naulaa, totesi sitten sen isoksi hommaksi ja päätti suurentaa naulan reikää. Pitelin itse naulakkoa sen aikaa, kun seppä iski reiän suuremmaksi. Aika mielenkiintoista touhua. Ois kiva opetella tuokin taito joskus. Mieskin innostui, joten ehkä aloitamme joskus yhteisen harrastuksen...?Siellä se minun lohikäärme on. :) Rauta muuten upotettiin tervaan ja ylimääräinen terva poltettiin. Terva estää rautaa ruostumasta. 


Keskiaikamarkkinoiden kohokohta on ihan oikeat hevosturnajaiset. Ylemmässä kuvassa turnajaiset ovat aluillaan. Alemmassa ollaan jo loppupuolella. Ritarit kisasivat toisiaan vastaan peitsien kera. Ja alla esittelyssä markkinoiden saalis. Vessan oveen ostin tuon kyltin, kun löytyi sattumalta eikä ollut kallis. Kyltin vieressä itse tehty mintun tuoksuinen saippua. Saippuan yläpuolella voiveitsi. Veitsen vasemmalla puolella arpajaisista saatu palkinto, keraaminen lautanen. Ylimpänä keraaminen lintupilli. Kannun mallinen pilli, joka laitetaan puolilleen vettä ja puhalletaan. Ääni kuulostaa samalta kuin pikkulinnun sirkutus. Oikealla se lohikäärmenaulakko (ja naulakko lähempänä alemmassa kuvassa) sekä lohikäärmemangeetti. 


Tämä ansaitsi myös oman kuvansa. Huovutettua nauhaa markkinoilta. Ostin sitä neljän metrin pätkän.  Käytän sen kudontakokeiluihin, joita meidän pitää koulua varten tehdä 6 kappaletta.Käytiin vielä ennen kotiinlähtöä Tampereen Lankamaailmassa (yövyttiin siinä lähellä) ja löytyihän sieltä jotakin. Kuvassa ei tosin kaikki ostokset näy, sillä ostin SNY-parilleni ensimmäiseen pakettiin jotakin. :) Itselleni ostin tuon huovutusvillan, jota sitten tänään käytin tuolla koulun huovutuspäivässä. Kuvassa näkyvät langat sain kaupanpäälle. Ei mitään hajua mitä niistä teen, mutta eiköhän niistä jotain saa tehtyä. Ja jos ei saa, annan langat mummolle. Mummo keksii niille kyllä käyttöä. :D Työt ovat muuten alkaneet. :) Viihdyn erinomaisesti uudessa työpaikassani. Lapset ovat kivoja ja työkaverit mukavia. Lisäksi minulla on loistava avustaja. Ei siis harmita ollenkaan lähteä töihin aamuisin. :) Tosin sain sitten heti alkuun mahataudin kuumeen kera, joten piti olla pari päivää sairaslomalla.Koulua varten tehtäviä käsitöitä on pikkuhiljaa valmistunut, mutta kuvaan ja laitan niistä tänne tarkempaa juttua myöhemmin syksyllä, kunhan saan töitä enemmän valmiiksi. Ollaan harjoiteltu mm. erilaisia kirjonta- ja ompelujuttuja, esim. revinnäinen käsin ja koneella, silkkinauhakirjonta, vapaavarsikirjonta, rekipeittokirjonta, alike- ja päällikeompelu.... En ees muista kaikkia. Ja syksyllä tulee paljon lisää. Esim. minun pitää tutustua sashiko-kirjontaan ja esitellä ja opettaa se muille syyskuussa. Lisäksi on tulossa mm. ryijyjä kaksi kappaletta (yksi niitä pitää tehdä, mutta ideoita on kahteen, joten teen kaksi), matto, erilaisia huovutuksia... Kauheasti kaikkea siis. :)

Tämmöstä täällä siis.

7 kommenttia:

 1. Kauniit värit on kyllä tuossa tulevassa peitossa! Harmi, kun itseltä ei löydy miamia noissa väreissä. Olisin muuten voinut auttaa.

  Ja erittäin mielenkiintoisen näköiset markkinat!

  Ja tuo, että viihtyy töissä <3. Hieno homma!

  VastaaPoista
 2. Peitosta tulee kyllä todella kaunis! Toivotaan, että puuttuvat langat löytyvät. Nuo keskiaikamarkkinat vaikuttavat mielenkiintoisilta. Tuollaisille markkinoille olisikin hauska joskus päästä. Mukavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 3. Upea naulakko!
  Tuollaiset markkinat on ihan mahtavia =D

  VastaaPoista
 4. Kiitoksia kaikille. :) Toivotaan, että se peitto joskus valmistuukin, jotta olis sit jotain valmistakin eikä vain kasa kivoja isoäidinneliöitä. :D Jonkun aikaa tuohon kyllä menee. Loppuvuosi ainakin tällä tahilla...

  Ja suosittelen kyllä nuita keskiaikamarkkinoita kaikille. Olen käynyt niissä Turussa ja Hämeenlinnassa ja ne Hämeenlinnan markkinat on mielestäni paljon paremmat. Siellä saa kyllä koko päivän tuhlattua. Nytkin olimme n. 8 tuntia siellä.

  Ja hyvää alkanutta viikkoa myös sinulle SNY (ja tietty kaikille muillekin). :)

  VastaaPoista
 5. Kun opettelet ja opetat sen sashiko-kirjonnan, niin kopsithan tänne sitä kans. Olisi kiva oppia.

  VastaaPoista
 6. Juu, koitan muistaa laittaa tännekin jotain siitä sashikosta. :) Pitääkin ruveta pikkuhiljaa sitä opettelemaan. :D

  VastaaPoista