Sivut


keskiviikko 29. elokuuta 2012

Jotain valmista

Aluksi ajattelin, että esittelen nämä työt sitten, kun olen saanut kaiken valmiiksi. Sitä odotellessa saattaa kuitenkin vierähtää tovi jos toinenkin, joten esittelenpä nämä muutamat valmiit työt jo nyt.

Ensiksi keppiheppa. Näitä tein kaksi jo viime jouluna kummilapsille lahjaksi. Nyt sivuaineopinnoissa jokaisen piti valita jokin aihe (omani oli suomenhevonen) ja suunnitella aiheen mukainen käsityö lapsille. Tottakai halusin tehdä kepparin. Tämä malli on niin helppo, että sen ompelu sujuu varmasti myös alakoululaisilta. Vaikein kohta on suu ja jos sen teko vaikuttaa liian vaikealta, voi avoimen suun jättää pois.

Tämä keppis jää minulle itselleni. Onpahan jotain, jolla lapsivieraat (ja minä) voivat leikkiä. :)Koulua varten piti tehdä myös erilaisia huovutustöitä. Suurimman osan teimme viime viikonloppuna. Tarkoitus oli siis harjoitella eri tekniikoita.

Ensin vapaalankahuovutus. Tämä on hyvin yksinkertainen työ, mutta tarkoitushan oli vain harjoitella... Lisäksi tällaisiin töihin tarvitsen jotain virikekuvaa tms. jotta saan suunniteltua paremmin mallin ym. Helppoa tämä ainakin oli.Sitten piti huovuttaa kaavan kanssa. Katselin yhtä kirjaa, jossa oli huovutettu pallon ympärille villaa ja huovutuksen jälkeen pallo leikattu auki, jolloin syntyi hieno kulho. Palloa ei löytynyt siihen hätään, joten huovutin karkkirasian päälle. Muuten hyvä, mutta minulla joka kerta rupesi se villa vaan venymään ja venymään.... Lopulta se kippo oli tuplasti isompi. o_O Luovutin ja illalla ompelin muovit kupin ympärille ja tyrkkäsin pesukoneeseen huopumaan. Ja hyvin huopuikin. Oli nimittäin melkonen koppura koko kuppi. :D

Työssä oli tarkoitus tehdä sisäpuoli eri värillä kuin ulkopuoli. Siksi sisusta on ruskea. Päällinen oli tarkoitus olla valkea, mutta ruskea pukkaa läpi, joten tuli tuollainen todella epämääräinen. Vihreällä nauhalla koitin kuviota saada aikaiseksi.Näiden töiden lisäksi piti tehdä tasohuovutus. Tein useamman erivärisen levyn, joista sitten meinasin ommella sellasen hatun, jonka näin keskiaikamarkkinoilla. Siitä projektista kuvaa myöhemmin, kunhan saan aikaiseksi jotain tuon ompelun suhteen...

Lisäksi piti vielä neuloa ja huovuttaa koneessa yksi työ. Puikoilla onkin tulossa huovutettu hattu Novitan ohjeen mukaan. Siitäkin kuvia myöhemmin.


Huonekalujen tuunaus etenee. Valmistakin on syntynyt.

Tässä kuva vanhasta yöpöydästä.

Tässä toinen yöpöytä jo hiottuna. Alalaatikon alareunasta on lohjennut pala...


Ja tässä valmiit, maalatut yöpöydät. Tuo valkean maalin sävy oli joku lumi. Täytyy kyllä myöntää, että en minä niitten eri valkeitten sävyjen välillä huomannut mitään eroa. Ehkä ne ääripäät olivat erilaisia. Nappasin siis summassa jonkin niistä sävyistä. Tykkään kyllä tästä valkeasta. Pöydistä tuli paljon raikkaamman näköiset. 


Toinen lipastoista on myös jo kahteen kertaan maalattu. Lipasto vain on vielä osina, joten siitä ei ole vielä kuvaa. Enkä muistanut ottaa siitä ennen- kuvaa. Lipaston laatikoitten nupit on vielä maalaamatta ja samoin jalat. Lipastoa piti tuunata vähän enemmän, kun meidän Ella-koira söi nuorena lipaston nurkan ja alimmat nupit. Ostin nyt uudet nupit laatikoihin. Mies taas sahasi alalaidasta sen ulkonevan reunan kokonaan pois, jotta saatiin koiran syömä nurkka pois ja lipastosta siisti. Vaan muuttipa lipastokin ilmettä, kun sai vähän maalia pintaan.

Keinutuoli on melkein kokonaan hiottu. Enää hankalimmat kohdat jäljellä, eli pinnojen päät ym. Niitäkin kyllä tänään hioin, joten ei sitä hiomista enää kauheasti ole. Sitten pääsee maalaamaan senkin. :) Sitten onkin jäljellä vielä toinen lipasto (joka onkin oikea löytö!), tuoli(t) sekä tietokoneen alusena toiminut jakkara. Niissä ei pitäs kyllä kauaa mennä.

Tämmösiä täällä. Olen minä siis jotain oikeasti tehnytkin käsitöiden saralla, enkä vain laiskotellut. :D


Ja ai niin! Ihana Weba osti minulle valkoista miamia lisää, joten nyt riittää valkea miami siihen peittoprojektiin. :) Sitä turkoosia saatan ehkä tarvita lisää, mutta sitä on saatavilla paljon helpommin, kuin sitä valkeeta. Saan siis tehtyä peiton valmiiksi asti. :)

3 kommenttia:

 1. Tosi kiva tuo sinun opiskelu-homma, pääee kokeilemaan vaikka mitä uusia tekniikoita, mitkä muuten saattaisivat jäädä kokeilematta. Vapaalankahuovutusta olen kerran kokeillut, mutta lopputulokselle en ole vielä käyttöä löytänyt =) Ja kovasti olet innostunut huonekalujen kanssa. Minulla innostus vähän tauolla, jospa pian innostuisin jatkamaan loppuun edes keskeneräiset hommat...

  Minulla jäi muuten yksi turkoosi kerä kesäpaidasta yli, joten jos sille ei iske inspiraatiota ennen kuin nähdään niin se joutaa. Vielä en lupaa =)

  VastaaPoista
 2. Ohhoh! Oletpas sinä saanut aikaiseksi vaikka mitä! Varmasti olet kyllä oikealla alalla, kun olet noin taitava käsistäsi, ei voi kuin ihailla! Hieno juttu, että sait myös puuttuvat langat peittoon!

  VastaaPoista
 3. Tuo sivuaine on kyllä tosi kiva. Sitä voisi opiskella vaikka ihan muutenkin vaan, kun ne opinnot eivät ole mitkään hirveän kalliit (250e).

  SNY: Tässähän ihan punastuu, kun nuin kehutaan. :)Kiitoksia kehuista.

  VastaaPoista