Sivut


tiistai 14. toukokuuta 2013

Haarukkapitsihuivi

Aloitin tekemään itselleni haarukkapitsihuivia koulutyön innoittamana. Valitsin langaksi syksyn SNY:ltä saamaani langan. Lanka oli siis Trekkin hand art. Ohje löytyy täältä.

Kävi sitten niin, että eihän se lanka riittänyt koko huiviin. Tilasin netin kautta sitten lisää samanmerkkistä lankaa. Koitin etsiä samaa väriä ja mielestäni löysinkin. Kuva tosin oli tosi pimeä ja epäselvä, joten en ollut varma. Enkä muistanut lankani värin nimeäkään tms. tietoja, kun vyöte oli hukkunut jonnekin muuton yhteydessä. Kun lanka sitten tuli, oli se tietenkin eri värinen. Uudessa langassa oli kuitenkin samaa ruskeaa kuin alkuperäisessäkin langassa, joten langat kävivät hyvin yhteen.

Tässä vaiheessa huivista puuttui enää viimeinen rivi ja reunukset. Jätin viimeisen rivin tekemättä, sillä mielestäni huivista olisi tullut pöljän näköinen, jos vika rivi on eri värillä kuin kaikki muut. Tein siis vain reunukset uudella langalla. Ohjeen mukaan olisi pitänyt tehdä myös hapsut. Huivi alkoi kuitenkin olla aika iso (varsinkin, kun pingotin sen... Nurkat oli ihan pöljät ennen pingottamista.) joten jätin hapsutkin pois.


Kävi nyt sitten niin, että en kuitenkaan halua huivia itselleni. Huivi siis etsii uutta kotia. Huhuilinkin jo facebookissa uutta omistajaa tälle. Katsotaan minne huivi päätyy.


Itselleni aloitin jo revontulihuivin, joka oli tarkoitus tehdä ajat sitten.

7 kommenttia:

 1. Miten tuo pingottaminen käytännössä toimii? Mulla olisi yhtä (tällä hetkellä kadonnutta) kerää valmis alpakkahuivi siskolle, ja se pitäisi saada venytettyä muotoonsa. :P

  Mitä Ella ja Bessi -neideille ja Manu ja Pyry- herroille nykyään kuuluu?

  Ja vielä mistä saat nuo kehykset kuville bloggerissa? Minulla on muistikuva, että ne olisi saanut laitettua ihan kuvan asetuksista, mutta ei enää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Pingotukseen taitaa olla jokaisella oma tapansa. Itse olen vähän oikaissut sen asian suhteen. Eli kastelen huivin ja puristelen vedet pois. Sitten laitan sen nuppineuloilla alustaan kiinni. Esim. Sängyn patja on hyvä. Kun laittaa petarin alle työn pingottumaan, niin yöksi voi petarin laittaa siihen päälle eikä työ mene miksikään. Nuppineuloja vaan paljon. Niillä saa huivin äkkiä muotoonsa. Kunhan työ on kuivahtanut, niin sen voi irrotella.

   Koiruudet voi hyvin. Pyry keksi kengät, joten nykyään meillä on kenkäteline tyhjä, kun kaikki kengät on pusseissa ja naulakossa riippumassa.... Typykät hakee huomiota koko ajan. Manu on ruvennut vanhuuttaan höperehtimään, mutta on muuten oma ihana itsensä. :)

   Poista
 2. Hieno on huivisi. Ja minä jo ajattelin, että enhän minä ole tuollaista lankaa nähnytkään, saati sitten lähettänyt sinulle. Piti lukea kahteen kertaan, että tajusin, että kyse on syksyn SNYstä, eikä suinkaan minusta.

  VastaaPoista
 3. Mä jo ihan pelästyin, että mun viimeisin paketti sulle on joutunut väärään paikkaan, mutta kattia kanssa ja kissan villat, se on siellä missä sen pitääkin olla. Eli postitoimistossa odottamassa sinua.

  VastaaPoista