Sivut


lauantai 20. heinäkuuta 2013

Vanha lipasto uudella ilmeelläTarkoitus oli jo viime kesänä hioa ja maalata tämä lipastovanhus. Viime kesälle vaan oli niin paljon hiottavaa ja maalattavaa (toinen lipasto, yöpöydät, keinutuoli), että tämä sitten jäi lopulta tekemättä.
 
 
Lipaston pelastin vanhasta työpaikastani. Olin siis töissä koululla, jonne päätettiin uusia kalusteita. Vanhat kalusteet saivat halukkaat viedä kotiinsa. Minä tietenkin halusin heti tämän lipastovanhuksen, joka rönötti luokkani perällä ja oli täynnä kaikenlaista rojua. Lipastossa on säilytetty niitä vanhoja kuvatauluja, joita ennen vanhaan oli kouluilla paljonkin.
 
Tässä kuvat ennen kuin tein lipastolle mitään. Lipasto oli väriltään kermanvalkoinen. Maali oli joistain kohin kulunut, mutta yllättävän hyvässä kunnossa pinta kuitenkin oli.

 

 
 
Tämmöisen yllätyksen löysin, kun poistin vanhaa maalia. Lämpöpuhaltimen ja lastan avulla siis raaputtelin vanhan maalin pois. Lähti paljon nopeammin ja helpommin kuin hiomalla, sillä maalia oli aika paksu kerros ja se oli tiukassa. Ehdin ja puhaltaa lämpöpuhaltimella tuon leiman kohdan ennen kuin hoksasin tekstin. IMLK eli Iisalmen maalaiskunta. Pakko oli ottaa valokuva todisteeksi ennen kuin rapsutin leiman pois. Iisalmen maalaiskunta on nimittäin liitetty Iisalmeen vuonna 1970. Lipastolla on siis ikää reilusti yli 40 vuotta. 

 

Tämmöinen on sitten lopputulos. :) Kolme maalikerrosta se vaati. Kolmatta kerrosta varten ostin uuden pensselin, jotta saan tasaisen lopputulokseen. Tykkään lipastosta tosi paljon.Tässä lipasto vielä kokonaan avattuna.


Lipaston maalin väri on sama kuin aiemmin kunnostetuissa ja maalatuissa kalusteissa. Ostin maalia viime kesänä reilusti. Vielä sitä jäi tilkka pöntön pohjalle. Onneksi, sillä keinutuoli kaipaa jo nyt korjailua. Mies sotki keinutuolin likaisilla työkamppeillaan, joten tummat kohdat pitäs peittää. Lisäksi koira söi toista keinun jalkaa, joten se pitäs uudelleen muotoilla ja maalata...

Tämä lipasto on toistaiseksi vielä tyhjä, mutta viikonlopun aikana siirrän sinne kaikki käsityötarvikkeeni. Ostin jo aiemmin laatikoita, joihin saan kaikki langat ja muut tavarat järjestykseen.

3 kommenttia:

 1. Vautsi mikä lipasto! Jännä avautumismekanismi :) Aina kun avaa uuden blogitekstin sun blogista, niin tulee kyllä tosi hyvälle tuulelle, kun noi hauvelit katselee veikeillä ilmeillä tuossa yläkuvassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Vanhan mallinen lipasto, niin on vähän erilainen systeemikin. :)
   Ja jos nuo koiruudet ei saa hyvälle tuulelle, niin on ihme. ;) On se sellaisia ihanuuksia.

   Poista