Sivut


maanantai 22. heinäkuuta 2013

Revontulihuivit nro: 3, 4 ja 5.

Hurahdin näköjään huiveihin tänä kesänä. Nyt onkin tullut neulottua enemmän kuin yleensä kesäisin. Aloitin siis tekemään itselleni huivia. Sitten päätin loppulangasta tehdä pienemmän huivin. Sitten kaivelin kaapin kätköistä lisää lankaa ja neuloin kolmannen huivin. Nyt puikoilla on jo neljäs huivi ja todennäköisesti neulon sen jälkeen vielä yhden...
 
 
 
Eli ensin esittelyssä revontulihuivi nro3. Kaksi olen siis tällä ohjeella jo neulonut aiemmin. Langan sain salaiselta neuleystävältä kevään 2012 kierroksella. Tiesin heti tekeväni siitä huivin itselleni, mutta lanka jäi kuitenkin muhimaan kaappiin. Vaan parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Nyt oli vihdoin aikaa ja innostusta neuloa kyseinen huivi.
 
En neulonut huivia ihan niin isoksi, kuin ohjeessa oli. Edelliset olen myös jättänyt samaan kohtaan. Huivilla on kokoa muutenkin jo ihan tarpeeksi. Jälkeenpäin sitten (kolmen huivin jälkeen) huomasin, että puikkoni olivatkin isommat kuin ohjeessa oli. Oisko pyöröpuikot olleen kokoa 6mm tai 6,5mm. 
 
 


Loppulangasta neuloin pienen revontulihuivin eli huivin nro4. En keksinyt langalle muutakaan käyttöä. Lankaa jäi kyllä vielä pieni nöttönen. Pitänee keksiä sillekin jotain jossain vaiheessa. Tai on minulla jo yksi idea mielessä, mutta tarvitsen lisää niitä nöttösiä...

Tämä huivi menee muuten myyntiin. Hinnaksi laitoin 20e. Katotaan, löytyykö ostajaa.Tässä vielä lähikuva isomman huivin reunasta.Huivi numero 5 valmistui syksyn 2012 salaiselta neuleystävältä saamastani langasta. Tämäkin oli vironvillaa. Väri ei ollut ihan minulle omiaan, joten lahjoitin huivin kaverille, jolle väri sopii paremmin. Hän taisi tykätä huivista. :)Muistaako kukaan kool aid-kokeiluni vuoden alusta? En silloin ollut täysin tyytyväinen lopputulokseen. Harmaa lankaa jäi liian hailakaksi ja valkoiseen ei keltainen väri tarttunut juuri ollenkaan. Ostin samaa sinistä väriä kuin aiemmin ja värjäsin harmaan uudestaan. Tällä kertaa laitoin väriä kaksi pussillista. Keltaisen päälle värjäsin cherry-sävyllä. Se näyttikin tarttuvan onneksi hyvin. Punaiseen riitti yksi pussillinen väriä. Näistä tulee luultavasti neulottua jotain jouluksi.Tänään järjestelin käsityötarvikkeeni maalaamaani lipastoon. Piti sitten ottaa kuva langoista. Ei niitä sitten niin paljon ollutkaan kuin ajattelin. Miamia on iso läjä päiväpeittoprojektia varten. Se edistyy toooosi hitaasti (lue: virkkausinto katosi). Huivien jälkeen voisin kyllä taas pikkuhiljaa virkkailla....

Korissa on kerien jämiä. Niitä oli ihan liikaa. Korin vieressä on rose-langat ja niiden takana nalle-langat. 7 veljestä lankaa olikin yllättäin vain yksi turkoosi kerä sekä yksi valko-turkoosi kerä, jonka kool aideilla värjäsin aiemmin. Lovikkalankaa löytyy punaisena (sny:ltä saatua) ja tumman harmaana (veli halusi sen väriset lapaset, lupasin sitten neuloa jouluksi). Lisäksi löytyy vironvillaa, mohairia, joitain sukkalankoja, puuvillalankoja, kirjontalankoja ym. Aika monelle kerälle keksin kyllä jo käyttöä. Pitää pikkihiljaa kuluttaa näitä eikä ostella lisää.

 
Tosin ensi viikolla olen menossa Tallinnaan. Sieltä on ihan pakko tuoda vähän lisää vironvillaa. :D Se on niin ihanaa lankaa. 

6 kommenttia:

 1. Mistä olet Tallinnassa ostanut vironvillaa? Minkä hintaista se on, noin suunnilleen? Revontulihuivit näyttää niin kivoilta, että voisi itsekin kokeilla jossain vaiheessa sellaisen tekemistä. :)

  VastaaPoista
 2. Ainakin sadamarketissa sitä on. Toinen kerros, sataman puoleinen pääty. Hinta riippuu vyyhdin koosta. Yleensä vyyhdissä on n.200g ja se on maksanu 8-9e. Suomesta jos tilaa niitä, niin taitaa maksaa tuplasti sen verran...

  VastaaPoista
 3. Ihania huiveja! Revontuleen jää kyllä koukkuun :)

  Siihen nyppymattoon sain ohjeen kaupan päälle, joten ei taida löytyä netistä:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Revontuli on kyllä aika koukuttava. Nyt on puikoilla Citron-huivi. Sekin vaikuttaa kivalta mallilta.

   Harmi, ettei maton ohjetta ole netissä. Mutta onneksi matto-ohjeita riittää muitakin. :)

   Poista
 4. Nuo revontulihuivit on hienoja. Ihastelin myös juuri hiljattain erään Ravelry-kaverini tekemiä. Vironvillaa himottaisi kyllä hankkia, siinä on saatavilla niin upeita värejä.

  VastaaPoista
 5. Hienoja huiveja ja hienoja lankoja. Kyllä sä ne langat vielä kesytät.

  VastaaPoista