Sivut


sunnuntai 25. elokuuta 2013

Huivituttaa

Huivihullutus näköjään jatkuu. Tosin ei tällä kertaa revontulihuiveilla, vaan parilla muulla mallilla. Katsotaan, montako kerkeen tehdä, ennen kuin kyllästyn. Yksi on nimittäin taas valmistumassa...
 
 
Alla olevissa kuvissa on salomoninsolmu-huivi. Samanlainen, jonka tein keväällä, mutta eri värinen. Lanka on samaa, eli Novitan rose mohairia. Lanka oli tarjouksessa, joten ostin sitä pari kerää. Jouduin sitten hakemaan kolmannenkin kerän, sillä neuloin ensin pipon ja sitten tein tämän ja tietysti lanka loppui kesken hapsujen teon...
 
 
Koukku oli 3,5mm ja lankaa meni arviolta sen parin kerän verran. En tiedä, minne huivin laitan. Tämä menee joko myyntiin tai lahjaksi jollekin. 
 
 Tämän Citron-huivin tein jo aiemmin. Huivi taisi valmistua heinäkuun puolella. En vain ole saanut aikaiseksi kuvata huivia ja blogata sitä. Huivin englanninkielisen ohjeen löydät täältä. Itse sain suomenkielisen ohjeen ja langat salaiselta neuleystävältä syksyn 2012 kierrokselta.

Lanka on siis Novitan rose mohairia (tämäkin). Puikkoina oli 4mm pyöröt. Ohje oli helppo ja yksinkertainen. Ehkä jopa pitkäveteinen. Sopiva neule esim. telkkaria katsoessa, kun ei tarvitse paljoa keskittyä itse neuleeseen. Malli on kyllä ihan nätti. Huivi ei silti jää itselle, vaan laitan eteenpäin tämänkin. Myyntiin tai lahjaksi.Tässä on se pipo, jonka neuloin samasta langasta kuin salomoninsolmu-huivin. Pipon malli on sama kuin viime syksynä neulomissani pipoissa. Tuo punainen lanka vaan on jotenkin pörröisempää kuin muut Rose-langat. Piposta ei siis tullut ihan niin nätti kuin halusin. Lahjaksi menee tämäkin.Tämän korin virkkasin tähteeksi jääneistä matonkuteista eilen. Kyllästyin kylppärissä pyöriviin pesupalloihin sekä vöihin, jotka roikkuvat naulakossa pyyhkeiden seassa. (Mies jättää vöitään ja kaikkea muutakin omaisuutaan ihan joka kohtaan...) Tuonne korkeeseen koriin mahtui hyvin vyöt ja pesupallot piiloon.
 


Syksyn SNY-kierroskin on alkamassa, mutta päätin jättää sen tällä kertaa väliin. Ehkä osallistun siihen taas ensi keväänä? Lankaa ym. on kertynyt niin paljon, että koitan kuluttaa niitä ensin, ennenkuin hankin lisää tai osallistun vaihtoihin, joista niitä tulee.

Johonkin vaihtoon on kuitenkin osallistuttava, joten osallistuin Weban joululahjavaihtoon. :) Jouluhan lähestyy jo kovaa vauhtia nimittäin. ;) Lisäksi osallistuin Weban joulukalenteriin. Omaa kalenteria en varmaankaan perusta, mutta saatan osallistua huvin vuoksi joittenkin tyyppien kalentereihin. :)

Salaiseen jouluystävään en tänä syksynä halua osallistua, sillä siitä jäi paha maku viime vuonna ( ei siis parini johdosta, hän oli oikein ihana,  vaan muuten).

Nyt taidan siirtyä takaisin keskeneräisen huivin pariin ja nenän niistoon. Flunssa nimittäin iski melkein heti töitten alettua. Olihan tuo kyllä odotettavissa, kun lasten kanssa työskentelee. :/

3 kommenttia:

 1. Ihania käsitöitä sinulla valmistunut! Lahjaneuleita on hyvä aina varastosta löytyä ja johan niitä voi joulua varten jemmailla =)
  Välillä on kiva pitää enemmissä vaihdoissa väliä, minä pein taukoa kevään ja nyt taas kovalla innolla mukana ties kuinka monessa =)
  Kiva kun osallistut joululahjavaihtoon, osallistujia taitaa olla nyt mukavat 9, vielä mahtuu mukaan lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Tämä onkin varmaan eka kerta, kun alkaa kertyä varastoon näitä käsitöitä. Yleensä olen vain joulun alla neulonut hiki hatussa kiireellä, että saan kaiken valmiiksi. :D

   Poista
 2. Mäkin jätin SNYn väliin. Ja myöhemmin mä aattelin, et oikeen tein. En mä olis jaksanu, en miillään.

  VastaaPoista