Sivut


torstai 26. joulukuuta 2013

Monenlaisia joululahjoja

Niin se vain jouluaatto tuli ja meni. Todella nopeasti. Päivällä köllöteltiin miehen kanssa kahdestaan kotona ja odoteltiin kinkun paistumista. Ostin 5kg kinkun ja laitoin sen yöksi uuniin. Normaalisti sen kokoinen kinkku paistuu yön aikana. Vaan uunissa olikin vikaa ja kinkun paistamiseen meni kaikenkaikkiaan 14h... Eikä siitä tullut semmoista mureaa, niin kuin kinkun haluan olevan. Onneksi se sentään oli kypsää, jotta ei mennyt koko kinkku pilalle ja hukkaan.

Edellisessä postauksesssa olikin aaton tunnelmia meiltä kotoa. Oli mukavaa laitella kynttilöitä. Pystykorva oli onnessaan, kun sai possunkorvia syödäkseen. Pikkukoirilla oli vissiin omat tonttuleikit, kun pyörivät piirissä keittiön matolla. Pyry nuorimpana oli muuten vain innoissaan. Niin kuin aina.

Iltapäivällä käytiin haudoilla ja mentiin sitten vanhempien luokse loppuillaksi. Syötiin, jaettiin lahjat, saunottiin ja pelattiin lautapelejä.

Joulupäivänä vanhemmat ja sisarukset siskoa lukuunottamatta tulivat meille saunomaan ja lillumaan paljussa. Ja pelattiin me taas niitä lautapelejäkin. :)


Joululahjoja sain monenlaisia. Ensimmäisenä esittelen teille joululahjavaihdosta saamani lahjan.
Ensinnäksin itse paketti oli iso. Kun aukaisin sen, löysin tuon virkatun kassin, jonka sisällä oli lisää pikkupaketteja. En malttanut pikkupaketeista napata kuvaa, paitsi tuon yhden kuvan sitten jälkeenpäin. :D Kassi on kiva ja sille löytyy varmasti käyttöä viimeistään kesällä. Langat ovat juuri minun värisiäni. Käsirasvaa tarvitsee aina. Mukana oli myös Arabian kynttilänjalat sekä kynttilöitä. Iso kiitos Otavan muorille lahjasta. :)


Monenlaista muutakin lahjaa sain. Perinteinen yöpaita, suklaata ja sukkia oli ainakin paketeissa. Sain myös puutarhakirjan (haaveissahan on oma talo ja puutarha), kynttiläjuttuja, koruja, sauvasekoittimen ym.


Tänään sitten kokeilin eka kerran ikinä tehdä riisipuuroa. Se jopa onnistui. Tosin en jaksanut ihan kaikkea syödä, joten laitoin loput koirille. Vaan kissahan se sitten intoutui puuroa syömään...


Lopuksi voisin esitellä muutaman käsityön, jotka menivät pukinkonttiin.Äidille neulon punaiset lovikat. Ekat lovikat koskaan, jotka olen tehnyt. Netistä piti vähän ohjetta katsella, mutta joka ikinen ohje oli erilainen. Sovelsin sitten vähän. Itse lapaset valmistuivat nopsaan, koska lanka oli niin paksua. Lanka oli lovikka-lankaa. Ilmeisesti jotain ruotsalaista versiota? Sain langat ensimmäiseltä SNY-kierrokselta, jossa olin mukana. Vähän siis kesti näiden lankojen käyttöönotto, mutta parempi kai myöhään kuin ei milloinkaan? :D


Veljelle neuloin myös lovikat. Tosin veli halusi omansa ilman kirjailuja tai mitään muuta, joten jätin lapaset tämmöisiksi. Lankana myöskin lovikka, mutta ilmeisesti eri valmistajan, kuin punainen lanka. Ainakin vyöte oli erilainen.Yhteen pakettiin laitoin tämmöisen virkatun olkipukin. Lankana 7 veljestä nostalgia. Pukki oli helppo tehdä. Ainut vain, että ohjeen mukaan tehdessä kaulasta tulee paksumpi kuin vartalo-osasta. Liekkö siinä sitten virhe tullut? Eli jos joskus teen toisen, pitänee lisätä silmukoita vartaloon. Nauha puolestaan ei ole ihan perinteinen, mutta kaupoista ei enää löytynyt tummanpunaista ohutta silkkinauhaa, joten ostin sitten tuommoista. Ihan kiva siitä tuli nuinkin.Ja sitten vielä ihan ihan loppuun kuvia oppilaideni tekemistä tontuista. Meidän luokka oli mukana koristeluporukassa joulujuhlaa varten, joten kannoimme kortemme kekoon. Ja mielestäni lopputulos oli kiva. :)

7 kommenttia:

 1. Onpa iha nia lahjoja ja tuo virkattu olkipukki on tosi hauska, oliko vaikea tehdä ? Mukavaa tapanin iltaa ♥

  VastaaPoista
 2. Ei se pukki ollut vaikea ollenkaan. :)

  VastaaPoista
 3. Hei. Onhan ideaa valmistaa joulupuu/kuusi heinäseipäistä ja tontturivistö oksilla kuin jouluiset linnut. mielestäni ihana juttu. Virkattu pukki on todella hauska, eikä karistele karvojaan, kuten olkipukki tekee...kivoja tekeleitä. Terkkuja vaan oppilaille ja kiitokset:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. :)
   Työkaverille kuuluu kiitos tuosta heinäseipäästä. Ajattelin laittaa sen ensin vaakaan ja roikkumaan jonnekin. Vaan tuossa työkaverin tuomassa seipäässä oli paikallaan nuo pikkukepit, joten laitoinkin tontut nuin. :)

   Poista
 4. Ai niin, ja vaikka kommentoin näin tiuhaan, en ole SNYsi. En tosin tiedä, oletko mukanakaan tällä kierroksella, mutta minä olen.

  VastaaPoista
 5. Sinut on jälleen haastettu: http://fuksianpunainenlanka.blogspot.fi/2014/03/haastetta-pukkaa.html

  VastaaPoista