Sivut


keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Sekalaista päivitystä


Tässä postauksessa on luvassa sekalaista päivitystä taloon liittyen.
 
Taloa ja remppaa varten pitää hankkia kaikenlaista. Olkkarista puuttui lamput kokonaan. Toki lamppuja uusitaan muutenkin, mutta olkkarin lamput tarvittiin heti. Onneksi paikallisesta Prismasta löytyi kivat spotit, joista molemmat tykkäsivät.  Kuvassa alla siis toinen spoteista. 
 


Tämän näköistä oli tänä aamuna keittiössä. :) Aurinko nousi ja paistoi suoraan ikkunasta sisään. Jotain siistiäkin meillä on sentään. Raivasin siis alkuviikosta pöydän ja ostin narssissin tuomaan väriä taloon. Mummokin kävi katsomassa miltä meillä näyttää ja toi myös kukan mukanaan.


Tässä kuva vanhasta hellasta, joka oli talossa valmiina. Miten vanha lie? Ei tuossa ollut kuin kolme levyä. Toimi se kyllä, kun kokkailin sillä parina iltana.

Tämmönen tiskikone tuli meille. :) Ei ole vielä oikealla paikallaan ja hanakin tätä varten puuttuu. En siis päässyt vielä testaamaan. Käsintiskaus on yksi inhokkipuuhiani, joten tämä oli siis tosi tarpeellinen ostos. ;)Tämmöinen induktioliesi tuli sitten sen vanhan romun tilalle. Oikein näppärän oloinen vehje. Testasinkin sen heti. Levyt lämpiää tosi nopeasti eikä ruoka silti palanut pohjaan. Uunipuolikin toimii. Kokkasinkin tänään tällä tämmöistä. On muuten tosi hyvää. Ja resepti on helppo muuttaa myös gluteenittomaksi.
 
 
Tämä nyt ei ole varsinainen kodinkone. :D Miehen toiveesta ostettiin sitten makkariin oma telkkari. Ei tarvitse sitten riidellä mitä ohjelmaa katsotaan, kun on molemmille oma tv. :D Tämä on tämmönen pikkutelkkari. Olkkarissa on samanlainen isompi ennestään ja ainakin se on ollut toimiva. Ja uus pyykkikone tuli myös. :) Pyykkiä onkin muutaman päivän aikana kertynyt kahden pyykkikorin verran. Pitänee huomenna testailla tätä. Tässä tuntu olevan kaikki mahdollinen; ajastin, eko-ohjelma ym.


Ja kuivausrumpuhan pitää myös olla. Vaatteet kyllä kuivatan telineellä tai ulkona. Tällä meinaan kuivata pyyhkeet ja lakanat. Koirankarvat ei nimittäin irtoa muuten. Ja sitä karvaahan meillä riittää... Ja varmaan vauvanvaatteetkin voi tällä kuivata tarpeen vaatiessa.Haettiin kaupasta muutama tapettinäyte. Laitettiin kaikki seinälle, jotta näkis vähän paremmin, mikä näyttää hyvältä ja mikä ei. Nämä kaikki on siis kuviotapetteja. Tarkoitus on laittaa kuviotapetilla yksi seinä olkkariin ja yksi makkariin. Lastenhuoneeseen tulee ehkä myös yksi seinä kuviolle. Sinne tosin ei laiteta mitään lasten tapettia, vaan ehkäpä samaa, kuin omaan makkariin.

Tässä tapettivaihtoehto nro1:


Nro2:

Nro3:
 Nro4:

Kaikki nuo näytti kivoilta kaupassa. Nyt tuossa seinällä kaksi ensimmäistä ei olekkaan niin kivoja. Tällä hetkellä suosikkini olkkarin seinälle on nro3 eli tuo mustavalkoinen tapetti. Makkarin seinälle mies haluaisi ehdottomasti tuon koivun eli nro4. Kaipa minäkin siihen kallistun, jos ei tule muita tapetteja vastaan. Kuvio on siis kiva, mutta tuo tapetti on kiiltävä. Tosin se ei kiillä tuossa seinällä onneksi pahasti. Muille seinille olisi sitten tarkoitus etsiä jotain vaaleaa tapettia, jotta ei tule kuviota liikaa. Ja osa maalataan. Pitää vähän vielä miettiä, että mitkä seinät maalataan ja mikä tapetoidaan, jotta ei tule liian sotkuinen kokonaisuus.


Lopuksi kuva Manu-herrasta. Manua ei vanhuus vaivaa, vaan on edelleen pirteä, kuin pentu. Harmaatakaan ei näy leuassa tai muualla juuri lainkaan. Manu on siis jo 10 vuotias. Tänäänkin tutki telkkaripaketin tarkasti, jos siinä vaikka olisi jotain kivaa. Oli myös päivällä houkutellut nuoremman koirapojan karkuteille ja yhdessä lähteneet livohkaan. Eivät onneksi kauaksi.

Tämmöistä tällä erää. Päivittelen taas lisää, kunhan remppa etenee tai saan jotain joskus valmiiksi asti.

2 kommenttia:

  1. Hienoja tapetteja! Miun mieleen, kun niissä on kukkien sijasta puita :) Jos haluat valinnanvaikeutta lisää, laita googlen kuvahakuun: Eco Wood. Ollaan tykätty, meillä on niistä pari, eikä olla yhtään kyllästytty niitä katselemaan. Piia F.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä tykkään kans enemmän puista kuin kukista. :) Eco woodilla näytti olevan kans kivoja. Piti ihan googlettaa.

      Poista