Sivut


tiistai 22. heinäkuuta 2014

Tuunattu alakerta

 
 
VIHDOINKIN voin esitellä teille remontin tuloksia! Valmistahan alkaa siis olla aika lailla niin ylä- kuin alakerrassakin. Pieniä yksityiskohtia vain puuttuu, joten en esitellyt aiemmin mitään. Yläkerta valmistui ensin, mutta sieltä puuttuu edelleen vaatekaapin ovet, vessan peili ja naulakko ym. pientä. Lisäksi yläkerta on ollut niin täynnä rojua ja tavaraa (alakerran rempan takia), etten halunnut kuvata sitä vielä. Yläkerta siis odottakoot vielä esittelyään.
 
 
Esittelen teille siis odotellessa meidän olkkarin ja keittiön. Niistäkin puuttuu vielä jotain juttuja, mutta muutos on jo nyt niin valtava, että eron entiseen todellakin huomaa. 
 
 
"Ennen" -kuvat ovat kertaalleen jo blogissa olleet, mutta laitoin ne silti näkyville, jotta huomaatte eron entiseen.
 
"Jälkeen"-kuvat on otettu juuri ennen ristiäisiä. Siksi olkkarissa on ylimääräinen pöytä ja keittiön pöydillä tavaraa ja herkkuja.
 
 
 
Tässä siis olohuoneen nurkasta löytyvät portaat vanhassa kuosissaan. Huomatkaa tummuneet paneelit ja portaiden vaaleanpunertava väri...
 

Tässä valoisampi ilme. Täydellistä kuvaa en portaista vielä ottanut, sillä portaisiin on tulossa vielä yksi juttu lisää. Siitä lisää tuonnempana. :)

Portaat siis pestiin maalipesulla ja hiottiin sen jälkeen. Sitten portaat saivat pintaansa uutta maalia, tässä tapauksessa harmaaksi sävytettyä Betoluxia. Mies rakensi myös säleikön tuohon kohtaan, jossa naamiot riippuvat. Ennen siinä oli vain iso aukko. Nyt portaat ovat hivenen turvallisemmat.

Portaiden alapuoli laitettiin myös umpeen. Ennen sekin oli avonainen.

Seinät pestiin myös maalipesulla ja maalattiin sitten kolmeen kertaan, kerran pohjamaalilla ja sitten kahdesti  Lumikko-sävytteisellä maalilla.

Portaisiin laitettiin myös liimattavat porrasmatot, jotta portaat eivät olisi niin liukkaat koirien ja lasten kulkea.Tästä kohin minulla ei ole ennen- kuvaa, mutta samanlaiset tummuneet paneeliseinät oli tässäkin. Ruma sulaketaulu on vielä näkyvissä, mutta se on tarkoitus koteloida. Sille tehdään siis oma kaappi. Meille on tulossa valokuitu, joten kotelointi tapahtunee vasta kuidun kytkemisen jälkeen. Sehän kytketään tuonne sulaketaulun luo ja siitä vedetään sitten piuha telkkarille (meille tulee siis myös supertube-palvelu).Sitten itse olohuone aiemassa asussaan. Huomatkaa tummat seinät ja tumma katto. Nuiden kattopaneelien väli oli pari senttiä ja sieltä välistä näkyi musta pahvi...


Tässä kuvassa näkyy hiukan tukihirren peittävää palkkia (uunin yläpuolella), joka oli kiero kuin korkkiruuvi ja ruma kuin mikä...


Koivutapetti-vaihtoehto on esitelty täällä aiemmin. Silloin mietimme kyseistä tapettia makkariin, mutta päätimme kuitenkin laittaa sen olohuoneeseen. Sinne se käykin loistavasti. Koivumetsä siis kasvaa yhdellä pitkällä seinällä sekä yhdellä lyhyellä seinäpätkällä (sijoittuisi kuvassa vasempaan reunaan). Kuvassa pilkistää myös uusi katto. Kattoon siis laitettiin tuommoiset levyt, jotka kiinnitettiin hakasnaulaimella suoraan entisen katon päälle. Musta mötikkä katon rajassa on osa miehen kotiteatteria. Saatiin vihdoinkin laitettua ne siististi (johdot ujutettiin uuden ja vanhan katon väliin).


Lattialla on Vallilan matto. Etsin pitkään uutta mattoa olohuoneeseen ja tämä löytyi Hobby Hallin valikoimista. Siinä on juuri oikeat värit!


Näistä kuvista näkyy portaiden alapuoli, joka laitettiin umpeen samoilla levyillä, joilla katto tehtiin.Tässä se lyhkänen seinäpätkä koivutapetteineen. Samaan nurkkaan laitettiin myös käsityölipastoni, jonka tuunasin viime kesänä. Lipasto aukeaa ylöspäin, joten se sopi hyvin tuohon kohti.


Kuvat keittiöstä vanhassa asussaan. Keittiön lattiassa oli neljä (!) muovimattoa! Hella oli ikivanha ja tiskikone puuttui. Seinät ja katto oli samaa tummaa hirvitystä. Kiviseinä uunin takana oli valkea.


Keittiön työtaso oli tuommoinen vaalea ja kulunut, ruma kuin mikä.Sama linja jatkuu keittiön puolella kuin muuallakin talossa. Seinät saivat siis uutta maalipintaa ja katto uuden ilmeen. Ruokapöydän yläpuolelle laitettiin uusi lampunpaikka. Lattian muovimatot revittiin irti ja tilalle laitettiin laminaatti. Olohuoneen laminaatti oli aika uusi ja tilasimme melkein samanlaisen laminaatin keittiöön. Täysin samanlaista ei löytynyt, mutta ero on sen verran pieni, että sitä ei edes tajua, jos ei tarkkaan katso.

Keittiön taso vaihdettiin. Ostimme Ikeasta uuden tason (maksoi 35e), jonka sai itse sahata sopivaksi. Ei ollut siis kallis investointi ja ilme muuttui kerrasta. Myös tiskikone on uusi (esitelty kertaalleen aiemmin muiden kodinkoneiden kanssa) ja rullilla oleva hylly pöydän alla.


Kiviseinän maalasin samalla betolux-maalilla kuin portaat. Muuten talossa olisi ollut liikaa valkeaa pintaa. Kaikkea en vielä kuitenkaan maalannut, sillä kattopalkin uudelleen kotelointi jätti kolot kiviseinän pintaan (vanha kotelo oli isompi) ja ne pitäisi paikata laastilla. Kunhan ne on paikattu, maalaan loputkin seinäpätkät samalla harmaalla. Lieden kohdalla olevat vaaleat laatat vaihdetaan jossain vaiheessa uusiin. Laatat ovat jo valmiina, kunhan vain joku ehtisi tekemään työn...

Liesi ja liesituuletin ovat uudet.


Minä kerään magneetteja. Ostan niitä usein reissuiltani. Tai jos vastaan tulee joku muuten kiva magneetti, päätyy sekin kokoelmaan. Tietty magneetit pitää olla esillä. :)
Lääkekaappi oli talossa ostaessamme sen. Silloin kaappi oli yläkerran seinällä. Nyt lääkekaappi löysi uuden paikan jääkaapin vierestä. Normaalisti en tykkää lääkekaapeista, mutta tämä on ihan kiva. :) Tässä on siis huurrettu lasiovi, jossa keskellä on risti kirkkaampaa lasia.Pari kylttiä, jotka löysivät tiensä keittiön seinälle. Valkea löytyi Prismasta (olen aina sanonut nuin miehelleni. :D ) ja toinen keskiaikamarkkinoilta (vaikka ei ihan keskiaikainen olekkaan).Lopuksi kuvat uudesta, koteloidusta kattopalkista. Harmikseni en löytänyt siitä kuvaa vanhassa asussaan. Joka tapauksessa vanha kotelo oli samaa materiaalia ja samalla tavalla tehty kuin vanha katto; tummunutta puuta joissa parin sentin raot ja rakojen välissä mustaa pahvia. Itse kotelo oli tosiaan kiero kuin korkkiruuvi, kääntyili vaikka minne.

Vanha kotelo purettiin pois ja alta paljastui kantava tukihirsi. Jos hirsi olisi ollut siisti, olisimme jättäneet sen näkyviin. Valitettavasti hirsi oli ruma ja runneltu. Se oli toisesta päästä melkein kokonainen, toisesta ehkä puolikas. Siispä se vaati suojakseen uuden kotelon.

Koteloa suunnitellessa jostain tuli ajatus, että siihen voisi laittaa valot. Siispä sähkömies hommiin ja nyt uudessa kotelossa on kaksi upotettua spottia.


Tässä kuvassa näkyy paikkausta vaativat kohdat ja seinänpätkät, jotka meinasin myös maalata harmaaksi.
Melkoinen kuvapläjäys tuli tästä postauksesta. Toivottavasti kuitenkin tykkäätte näkemästänne. Minä ainakin tykkään! Muutos on (ainakin minun silmääni) melko iso. Ja nyt alkaa vihdoinkin koti muistuttamaan oikeasti omaa kotia. <3


Lupaan päivitellä jossain vaiheessa lisää remppakuulumisia. Jos tuo mies saisi yläkerran pikkujutut tehtyä jossain vaiheessa... Ja kosteat tilat sekä kodinhoitohuoneen laajennus ois vielä tarkoitus tehdä tänä kesänä...

7 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää, pitää tulla livenäkin katsomaan kun ehditään =)

  VastaaPoista
 2. Muistatko, kun joskus tyyliin 15 vuotta sitten puhuttiin, että sitten kun sulla on talo, niin siellä pitää olla vierashuone, jotta mä voin tulla kylään yöksi? No? Kai siellä on tilaa, jos mmä tuun vaiks talvella käämään? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olkkarin toinen sohva on levitettävä. :) Ja ison laajennoksen jälkeen on varmasti tilaa.

   Poista
 3. wau! Kyllä näyttää hienolta.

  VastaaPoista
 4. Olette te ison työn tehneet tuon talonne kanssa!

  VastaaPoista
 5. Olette te ison työn tehneet tuon talonne kanssa!

  VastaaPoista