Sivut


maanantai 23. helmikuuta 2015

Uusittu kylpyhuone

Pitkästä aikaa vähän remppapäivitystä tännekin. Remonttihan viivästyi, kun tuo ukonkutale tippui sieltä katolta. Isä ja appiukko on käyneet remppakaverina, kun ovat ehtineet. Ja nyt on miehen selkäkin kunnossa taas, joten remppa etenee vähän nopeammin.
 
 
Saatiin vihdoinkin kylpyhuone valmiiksi. Tai puuttuuhan sieltä vielä listat, mutta suihkuun jo pääsee. Oltiinhan me ilman suihkua 5 kuukautta. Luksusta, kun pääsee omaan suihkuun eikä tarvitse lähteä pesulle jonnekin muualle.
 
 
 
Tässä pari kuvaa kylppäristä ennen remonttia. Vähän huonoja kuvia, mutta muutoksen näkee. Ennen kylppärissä oli siis iso ikkuna ulos. Ikkunan luona olevassa nurkkauksessa oli pyykkikone ja kuivausrumpu (eivät kuvassa). Suihkuverho suojasi koneet suihkussa käydessä. Katto oli tummunutta paneelia. Laatat peruslaattoja, jotka olivat halkeilleet kummankin oven luota.
 
 

Suihku oli ihan onneton. Suihkuosaa piti pitää kädessä, kun se suihkun teline oli hajonnut. Suihkun hana oli kyllä hyvä ja täysin ehjä. Se säästettiinkin uuteen kylppäriin. Tuo saunan ovi oli myös vanha ja kulunut. Ehjä kuitenkin. Sekin on varastossa tallessa, jos joku haluaa semmoisen oven johonkin käyttää. Romuja on muitakin tallessa, jos joku niistä hyötyy. Pitäisi kuvata kaikki ja laittaa ilmoitukset nettiin. 
 
 
 
Ja tässä meidän uusi kylppäri. Kuvassa vasemmalla näkyvä seinä on sama, jossa oli ennen ikkuna. Seinä laitettiin umpeen, sillä seinän toisella puolen on nykyään kodinhoitohuone (esittelen sen myöhemmin, kunhan saadaan kaikki romut sieltä pois...).

Halusimme alakertaan toisen vessan. Ennen talossa oli siis vain yksi vessa ja sekin yläkerrassa. Koska pesukonetta ja kuivausrumpua ei enää tarvitse pitää tuossa kohdin, jäi kylppäriin sopivasti tilaa pöntölle ja altaalle. Pönttö on täysin uusi, allas saatiin miehen siskolta, kun hän teki omaa remppaansa.
Lattiaan tuli mustat, neliönmalliset laatat. Seinän laatat on samoja kuin yläkerran vessassa. Saumat on tehty hiilenharmaalla saumauslaastilla.
 
Pyyhekoukku vielä puuttuu tuolta. 
 

Suihku on samassa nurkkauksessa kuin ennenkin, mutta hana on toisella seinällä. Hana on tosiaan sama kuin ennen. Suihkusetin ostimme uuden. Suihkun viereen tuli harmaa, lasinen suihkuseinä, jotta vesi ei roiskuisi ihan joka kohtaan.


Kylppärin ovi on siirretty toisesta eteisestä. Se oli siellä vain tiellä ja nyt kylppäriin ei tarvinnut ostaa uutta ovea. Karmit toki ostettiin uutena. Ennen kylppärin oven virkaa toimitti puinen ovi, jota kuulemma myydään varaston  oven nimellä.


Suihkuun halusin ehdottomasti tuollaisen raidan.


Lähikuvaa laatoista. Nämä on niitä samoja, joita on yläkerran vessassa. Nämä olivat ainuat kalliit laatat. Muut ovat ihan kohtuuhintaisia. Olisin kuitenkin harmitellut aina, jos en olisi ostanut näitä laattoja.

Toinen kalliimpi hankinta, joka minun oli pakko saada. Musta lasiovi saunaan. Halusin ensin tummanharmaan oven, mutta sitten törmäsin nettiä selatessa tähän. Enkä vaan päässyt yli tästä. Hintaahan oli tuplat siihen harmaaseen verrattuna... (Eli n.200e eli ei tästä nyt vararikkoa tullut kuitenkaan.) Olen kyllä tosi tyytyväinen tähän hankintaan. Tämä on siis toinen asia, joka olisi jäänyt harmittamaan, jos olisin tästä säästänyt.


Vielä näkymä saunan ovelta kylppäriin.  Yhdesskäkään kuvassa ei muuten näy kattoa. Se hiottiin ja käsiteltiin saunavahalla mustaksi. Uusi lamppu on myös paikallaan.  Samalla saunavahalla on tarkoitus käsitellä tuleva saunakin myöhemmin.

 
 
Lopuksi pieni vilaus saunan puolelle. Tässä nurkassa on siis kiuas. Ennen seinillä oli valkeat laatat. Laatat tiputeltiin alas ja tilalle laitettiin liuskekiveä. Omasta mielestäni tästä tuli hyvännäköinen. 
 

Kivet saumattiin ja käsiteltiin kivenhoitoaineella.Ja tältä näyttää muu sauna. Ihanat hirret ois seinissä, mutta päätettiin kuitenkin laittaa paneelit seiniin. Ei uskalla ottaa sitä riskiä, että hirret ottaisivat kosteutta. Ovat kuitenkin kantavia seiniä.
 
 
Vanha ovi. Ennen saunan sisäänkäynti on ollut tuossa. Oven toisella puolen on meidän toinen eteinen. Taloa on siis laajennettu ennenkin kylppärin ja uuden eteisen verran. Vanha ovi oli jätetty seinän sisään. Ja sinne se jää nytkin. Vanhan oven vieressä kulkee yläkerran viemäri ja vesijohdot, jotka jäävät myös seinän sisään. Koko taloon muuten uusittiin kaikki viemärit ja vesiputket. 

 
 
Saunaremppakin etenee. Nytkin parhaillaan mies tekee seinän koolauksia. Hiihtoloman aikana isäkin joutaa paremmin kaveriksi. Jospa saataisiin saunakin valmiiksi pian. 

6 kommenttia:

 1. remontointi on niin kivaa...tai siis se kun on saanut valmista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on. :) Sitä valmista ei vaan meinaa aina jaksaa odottaa. :)

   Poista
 2. Hyvältä näyttää. Kauhea kaaoshan siitä remontista aina syntyy hetkeksi mutta on se lopulta sen arvoista. Meillä myös remontti meneillään ja puuhaa riittää. Mutta kyllä se siitä vielä jokupäivä valmistuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kohta vuoden verran asuttu kaaoksen keskellä, joten siihen alkaa jo tottua. :D Ja vaikka sisäpinnat on kohta käyty läpi, niin pihalla riittaa hommaa niin talon, kuin puutarhankin kanssa.

   Poista