Sivut


maanantai 18. heinäkuuta 2016

Puutarhan tuotoksia

Ajattelin laittaa muutaman kuvan meidän puutarhan kukista. Kuvat nappasin hieman aiemmin, nyt ovat kukat jo ehtineet kuihtua. Uusia näyttäisi onneksi olevan tulossa. 

Ensin kukkapenkin kukat. Minulla on siis vain yksi kukkapenkki, joka on täynnä erilaisia kukkia. En itsekään muista niitten nimiä... Viime kesänä laitoin meille mansikkapenkin. Mansikoita on neljä riviä. Suunnittelin ensi kesänä laittavani yhden rivin lisää, sillä rönsyjä näyttäisi tulleen aika mukavasti. Kuvanottohetkellä mansikat vielä kukkivat ja ensimmäiset marjan punastelivat. Nyt olen saanut jo pakkaseen asti marjaa.Näiden lisäksi kasvimaalla kasvaa porkkanaa, punasipulia, herneitä, salaattia, perunaa ja raparperiä. Kasvihuoneessa on tomaattia, pinaattia, vihreitä papuja, ruusupapuja, kesäkurpitsaa sekä talvikurpitsaa. Kasvimaan vieressä on kolme kirsikkapuuta. Kasvihuoneen vieressä kaksi mustaviinimarjapensasta.

Kasvihuone tehtiin tänä vuonna vanhan puuliiterin tilalle. Vanha liiteri siis purettiin keväällä ja mies teki tilalle kasvihuoneen vanhoista ikkunoista. Siitä lisää myöhemmin. Kasvihuone kaipaa vielä pientä siistimistä, ennenkuin otan kuvat blogia varten.

Muita kasvejakin on ihan kivasti. Kukkapenkin lisäksi kasvaa tuijia kahdessa kohdassa. Koiranhäkin vieressä on 3 vaahteraa (kaksi normaalia ja yksi tais olla joku mongolian vaahtera). Toisella puolen pihaa on 3 sireeniä, 3 vaaleanpunaista pensashanhikkia, juhannusruusu  ja joku toinen ruusu. Veli lupasi hankkia minulle vielä tammen taimen. Ja lisää vaahteroita, jos keksin niille paikan.

Lapsille on hiekkalaatikko ja kiikut. Trampoliini olisi tarkoitus hankkia joskus. Ehkä ensi kesänä.

Talo ja piha on kyllä muuttuneet todella paljon siitä, kun ostettiin tämä talo. Pihamaata ei oltu laitettu ollenkaan (oli täällä kyllä nurmikko). Teimme tänä kesänä uuden ulkoverhouksen taloon. Muuttui siis talon ulkonäkö kertaheitolla. Siitäkin otan kuvat paremmalla kelillä.

Pitää joskus ottaa tuosta pihamaastakin kunnon kuvat. Nyt siellä on ollut (ja on edelleen) kaikenlaista romua ja roinaa remppojen ym. jäliltä, niin en ole kauheasti kuvaillut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti