Sivut


torstai 22. joulukuuta 2011

Keppiheppoja!

Joulu lähestyy lähestymistään. Tänään sain valmiiksi kahden nuorimman kummilapsen joululahjat. Tein molemmille keppihevoset. Ohje on Suuresta käsityölehdestä. Numeroa en nyt tähän hätään muista, sillä kopioin ohjeen joskus lehdestä ja palautin lehden kirjastoon.

Kankaat ostin Eurokankaasta. Käytin kahta eriväristä fleeceä. Fleece olikin yllättävän halpaa. Odotin, että kankaat olisivat maksaneet enemmän.

Itse hevosen ompelu ei ollut vaikeaa. Eniten vaikeuksia tuotti valjaitten teko. En hankkinut samaa nauhaa, jota ohjeessa käskettiin hankkia. Ajattelin nimittäin punoa puuvillalangasta valjaat. Kahta eri tapaa kokeiltuani luovutin. Olin hukannut aikaa useamman tunnin enkä ollut työn jälkeen tyytyväinen. Joten otin esiin silkkinauhavarastoni ja etsin sieltä kaksi pisintä pätkää, joista kasasin hepoille päitset. Saavat luvan kelvata.

Valjaitten teko ei ollut ainut mutka matkassa. Ohjeen mukaan silmät ja sieraimet tehtiin huovasta ja ne piti liimata kiinni. No, meillä oli vain paperiliimapuikko sekä pikaliimaa. Otin sitten sen pikaliiman käyttöön ja liimasin huovan kiinni omiin sormiin. Lähtivät ne onneksi irti. Sitten ne huopapalat eivät tarttuneet heppaan kiinni (mikä pikaliima? kuivuminen kesti ikuisuuden!) ja tökkäsin ne nuppineuloilla kiinni, jotta pysyisivät paikallaan, kunnes liima kuivuu. Ja pysyhän ne. Nuppineulatkin pysyivät. Revin niitä sitten aamulla irti hepoista, kun olivat liimaantuneet aika hyvin kiinni.

Heppojen harjat tein puuvillalangasta, joiden värit kävivät mielestäni hyvin heppojen väriin. Sitten luin ohjeen uudelleen ja siinä neuvottiin käyttämään villalankaa. Villalangasta olisi kyllä tullut pörröisempi harja. Nyt harja on vähän ohkasen näkönen. Mut ihan ok kuitenkin.

Hevosten teko oli siis loppujen lopuksi aika koominen projekti. :D Mutta olen tyytyväinen kuitenkin lopputulokseen. Varsinkin valkeat päitset saaneelle hevoselle tuli veikeä ilme.

Kangasta ostin muuten ohjeen mukaan kahta hevosta varten. Vaan sitäpä riittikin kolmeen hevoseen. Lisäksi ostin kangasta yhteen keppilohikäärmeeseen. Näin nimittäin Hämeenlinnan keskiaikamarkkinoilla samalla kaavalla tehtyjä lohikäärmeitä. Ja koska olen lohikäärmehullu, minun on pakko myös saada sellainen. Joulun välipäivinä pitänee siis ommella itselle vielä heppa ja lohikäärme. :)
Nyt on enää yksi neulottava joululahja kesken. Ja yksi kassi, joka menee myös lahjaksi. Siirsin kassiin siis sillä tökötillä kuvan ja sen pitää antaa kuivua perjantaihin asti. Eli aika viimetippaan menee... Mutta ehtiipähän kuitenkin. Siinä ei onneksi ole iso työ, joten sen ehtii hyvin tehdä.

Huomenna olisi ohjelmassa siivousta, terraarion laittoa (terraario on siis korjattu, pitää vain sisustaa se uudestaan ja laittaa käärme takaisin omaan lukaaliinsa) ja joulukuusen koristelua. :)

4 kommenttia:

 1. Koominen prosessi, mutta hienot hepat lopputuloksena! :) Rauhallista ja herkullista joulua!

  VastaaPoista
 2. Hauskat hepat. Meidän tallissa noita on jo 24.

  VastaaPoista
 3. Vau, tosi hienot! Ja ihana leveä hymy :)

  VastaaPoista
 4. Kiitoksia. :)

  Nuille kyllä tuli veikeät ilmeet. :)

  Katju: Teillähän on iso talli.

  VastaaPoista