Sivut


perjantai 10. helmikuuta 2012

Ellan villapaita

Vihdoinkin se on valmis! Ellan villapaita nimittäin. Jo tiistaina kuvittelin, että saisin sen sinä iltana valmiiksi. Mutta ei. Joka ilta neuloin useamman tunnin. (Monet treenit jäi välistä, kun pienen lämmön takia en uskaltanut treenaamaan lähteä. Kerran treenasin kipeänä yhen viikonlopun ja sairastelin sitten jälkitauteja koko kevään...) Tänään vasta sain paidan valmiiksi. Hidas oli siis tehdä tämä paita.

Paidan ohje löytyy Novitan talvinumerosta, joka ilmestyi vuoden 2011 puolella. Lankana vanha tuttu 7 veljestä. Lankaa kului reilun kerän verran. Lanka on samaa väriä kuin aikaisemmin tekemäni Rajamailla -pipo.  Puikkoina 4mm sukkapuikot, 4mm pyöröpuikko sekä apupuikkona palmikkopuikko.

Paita on just sopiva meidän pikkukoirille. Sovitin ensin paitaa Ellalle ja koitin räpsiä kuvia. Ellasta ei vaan saanut oikein edustavia kuvia, kun meidän neiti on niin arka. Ella vain tärisi ja vapisi paita päällä ja piti korvat luimussa.

Kuvissa näkyy vähän huonosti tuo kaulus, mutta siinä on joustinneuletta (1o, 1n). Joustinneuletta on myös hihoissa ja helmassa. Kaulus menee edestä ristiin. En ole sellaista koskaan tehnyt, joten tulipa kokeiltua sekin. Ja tuo palmikko on haastavin palmikko tähän asti, mitä olen koskaan tehnyt.
Koska Ella ei halunnut toimia mallina, sovitin paitaa Bessille. Bessi olikin vähän reippaampi malli. Bessi testasi paidan myös ulkona. Valitettavasti pimeässä ei oikein saanut hyvää kuvaa. Pitää ottaa viikonloppuna valosan aikaan parempia kuvia.

Seuraavissa kuvissa siis Bessi yllään Ellan paita.
Paita sopii siis hyvin molemmille. :) Mutta en kyllä neulo toista samanlaista (ainakaan ihan heti), kun oli niin tuskasta tuon tekeminen välillä.

Nyt seuraavaksi aloitan sen oman tunikan tekemisen. Ja välipiristykseksi ostin Novitan Miami -lankaa pari kerää. Molemmat ihanaa vaaleanvihreää keväistä sävyä. Uusimmassa Novitan lehdessä oli ohje virkattuun pupuun ja ajattelin tehdä tuosta vihreästä langasta sellaisen.

Lankakissa -nettikaupasta tilasin myös sukkalankaa yhden kerän. Tällaista: http://www.kasityokori.fi/regia-sukkalanka-ombre-c-31_418_556.html ja nimenomaan tuota ylinnä olevaa sävyä. Tuo linkki on tosin eri nettikauppaan, mutta tuo löytyi nyt nopeasti. :)

Lopuksi pari kuvaa kovimmilta pakkasilta.

Ensin Ella toppatakissaan:


Sitten Bessi Ellan vanhassa villapaidassa. Paita on vähän lyhkänen Bessille (eikä sovi enää Ellallekaan kunnolla, sillä Ella on jykevöitynyt vanhemmiten).3 kommenttia: