Sivut


lauantai 18. helmikuuta 2012

Vironvillaa

Haaveilin tässä vähän aikaa sitten vironvillasta ja revontulihuivista. Sellainen olisi suunnitelmissa tehdä tänä vuonna. Harmittelin vain, että ei ole vähään aikaan Virossa käyntiä, jotta saisi ostettua vironvillaa huivia varten. Ei tullut mieleenkään, että lankaahan voisi vaikka tilata kotia asti jostain. :D Heidi sitten ystävällisesti valaisi minua tästä tilausasiasta. ;)

Loppujen lopuksi kävi niin, että Lila lähetti minulle varastoistaan vyyhdin vironvillaa. Vyyhti saapui eilen ja on ihanan pirteän värinen. Iso kiitos sinulle Lila! Koitan miettiä jotain kivaa yllätystä sinulle vastalahjaksi. :)Taidan aloittaa seuraavaksi tekemään sitä revontulihuivia, kunhan saan tunikan tehtyä loppuun. Tunika on edistynyt hyvin ja takakappale on jo hihojen kohdalla menossa. Aikaahan siihen menee vielä varmasti. Tutkailin revontulihuivin ohjettakin taas ja ehkä minä saan jonkinlaisen huivin tehtyä. :) Tosin se kaavio tuottaa varmasti päänvaivaa vielä. Ja ohjeessa luki langankiertojen (muistaakseni) kohdalla, että neulo niin, että jää reikä. Eli mitenkä ne siis neulotaan? Takaa? Edestä?

Tuo lanka on kyllä niin kivan näköistä, että pitänee hankkia jossain vaiheessa lisää vironvillaa eri väreissä.


Tänään otin kuvia Ellasta ulkona uusi paita päällään. Paita on ehkä hitusen pitkä Ellalle. Kun Ellan häntä on ylhäällä, jää paita vähän ruttuun helmasta. Vaan haitanneeko tuo.

Tänään ei ollut pakkasta juurikaan, mutta laitoin Ellalle silti paidan päälle. Ellalla on ollut pari päivää aika kovan kuulonen yskä, joten parempi pitää koiravanhus lämpimänä. Nyt yskä näyttää rauhottuneen jo, joten taitaa mennä itsestään ohitse.5 kommenttia:

 1. Kaunis paita ja kaunis koira.

  Terveisiä SNYltä

  VastaaPoista
 2. Upean väristä vironvillaa, tuosta tuleekin komea huivi. Ei se kaavio ole ollenkaan vaikea, kunhan sen vaan saa aloitettua;)
  Reiätkin tulee helposti kun neuloo langankierron ihan tavalliseen tapaan etureunasta.
  Komean paidan olet Ellalle tehnyt.

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia. :)

  Ja kiitti vinkistä Simpura. :) Kunhan tunika on valmis, käyn ostamassa sopivat pyöröt huivia varten ja rupean yrittämään huivin tekoa. Jos se valmistuis ennen toukokuuta, niin vois laittaa sen äitienpäivän pakettiin...

  VastaaPoista
 4. Ja niin, Ella oppi tänään riisumaan tuon paitansa... Ei pitkään pysy paita päällä, kun vanha rouva oppikin uuden tempun...

  VastaaPoista