Sivut


sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Ensimmäiset kyjyt

Ensimmäiset kyjyt sai aloittaa heti juhannusaattona ja niinhän minä tein. Aloitettuna on nyt kolme työtä. Tosin pitää katsoa, että tuleeko nuihin pipoihin riittävästi lankaa käytettyä, jotta ne lasketaan, vai pitääkö minun tehdä niille jotain kaveriksi. En omista edes keittiövaakaa, joten pitää varmaan sellainenkin hommata, että saisi punnittua nuita valmiita töitä.


Olimme miehen kanssa juhannusaaton Tiilikan kanssallispuistossa. Meloimme kolmen koiran kera Venäjänhiekalle, joka on mahtava luonnonhiekkaranta. Teltta ja eväät vain mukaan. Sielläpä sitten auringon laskiessa järven rannalla aloittelin ensimmäisiä töitä. :)

Ja pitäähän lankaa olla useampi kerä mukana, jotta on varaa mistä valita.

1. kyjy: Pipo naiselle (vai tytölle? Katsotaan, minkä kokoinen siitä tulee).

Lanka Rose mohair leijonankeltainen. Puikot ruusupuiset 4mm. Nuo puikot sain keväällä SNY:ltä ja niillä nyt sitten ensimmäisen kerran neuloin. Tuntuvat ainakin ensi alkuun tosi hyviltä. Silmukat ei luista ollenkaan karkuun nuissa.

Pipon malli on kuulema Novitan kevään 2011 lehdessä. Tosin omaa lehteäni en löytänyt, mutta onneksi Heidi oli kirjoittanut ohjeen facebookkiin, josta sen sitten kirjoitin itselleni ylös.2. kyjy: Pipo samaisella ohjeella ja puikoilla. Lankara rose mohair. Sävy on jokin sininen. Mikä lie, tarkemmin en tiedä.


3.kyjy: Sukat naiselle. Lankana joku Regian lanka. En muista tarkemmin mikä ja vyötteenkin onnistuin jo hukkaamaan... Puikkoina SNY:ltä saadut bambuiset 3mm. puikot. Hyvän oloiset nekin neuloessa, joskin todella kevyet. Tuntuu, ettei käsissä ole mitään. Sukkamalli on ihan perussukka, sillä lanka itsessään on tarpeeksi kiva.Lopuksi muutamia kuvia itse rannalta. Oli aika kivan näköinen auringonlasku. Koirillakin oli hauskaa.


Ja tässä pari kuvaa vielä aamuyöltä. Mentiin ihan ajoissa nukkumaan, mutta heräsin siinä puolin neljän maissa, kun oli vähän vilposaa. Järvellä oli usvaa ja pitihän sekin kuvata.Pari ompelustakin on valmistunut, mutta niistä kuvia myöhemmin. Kesäkassikuvia ei vielä saa julkaista ja toisesta ompeluksesta on vielä viimeistelyt tekemättä, sillä mustaa lankaa ei kaapista löytynytkään.

Yksi aiemmin aloitettu sukkapari on melkein valmis. Jos sen malttas neuloa loppuun vaikka ennen reissuun lähtöä. Tunikaan on kankaat hommattu. Senkin haluaisin ommella ennen reissuun lähtöä. Pitää katsoa miten ehtii, sillä ennen reissua pitäisi vielä muuttaakin. :D

Ensi viikonloppuna meinattiin anopin kanssa värjätä lankoja. Koulua varten siis (kun aloitin sen tekstiilityön sivuaineen) pitää värjätä jollain kasvilla lankoja. Ja koolaidilla pitää kans värjätä, mutta sen varmaan jätän tehtäväksi reissun jälkeen. Tai no, mistä sitä tietää, miten tässä innostuu vielä.

4 kommenttia:

 1. Hienoissa maisemissa olette juhannuksen viettäneet.

  Minulle ruusupuiset ovat ainoat oikeat puikot :) Neulon löysää ja silmukat putoilevat metallipuikoilta ja bambuiset tosiaan tuntuvat liian kevyiltä.

  VastaaPoista
 2. Kiitoksia. :)

  Ruusupuiset puikot tosiaan tuntuvat hyviltä minunkin käteeni. :) Taidanpa niitä hankkia jatkossa, jos jossain niitä näen. :)

  VastaaPoista
 3. Hienoja kasseja. Nuo koirasi ovat aikamoisia linssiluteita.

  VastaaPoista