Sivut


perjantai 15. helmikuuta 2013

Mattoja

Vihdoinkin se tapahtui. Muutto nimittäin. :) Pari yötä on nyt uudessa kodissa vietetty. Uudessa sängyssä. Olen kyllä tosi tyytyväinen uuteen sänkyyn. Vanha oli semmoinen runkopatjasänky ja ne patjat oli jo tosi huonot. Uusi sänky on Ikeasta. Valkoinen, jossa on sängyn alla neljä vetolaatikkoa. Lisäksi ostettiin sängynpääty samaa sarjaa. Päädyssä on molemmissa päissä pienet hyllyköt. Ja pääty on leveä, joten sen päällekin saa tavaraa. :)

Suurin osa kamoista on vielä kantamatta ja purkamatta. Viikonlopun aikaan olisi niitä tarkoitus laitella. Nyt ei iltaisin ole kauheasti jaksettu laitella kamoja, kun on työt ja harrastukset.


Nyt voin esitellä pari mattoakin teille. :) Matot ovat jo lattialla ja käytössä. Erityisesti virkattu matto on koirien suosiossa. Jokkainen makkaa vuorotellen sen päällä eivätkä malttaisi millään siirtyä.


Ensin ihan perusmatto. Kuva vääristää värin. Matto on oikeasti syvempi väriltään. Valo ei oikein riittänyt vieläkään kuviin asti, vaikka päiväsaikaan kuvan otinkin. Ja mattoja on vaikea kuvata ilman koiria... Ella päätti ängätä kuvaan mukaan. :)

Vähän on epätasaiset reunat, mutta tämä onkin elämäni toinen matto, jonka olen kutonut.
Elkää välittäkö koirankarvoista kuvassa... Huomasin ne vasta, kun laittelin kuvia koneelle... Neljän koiran taloudessa ei koirankarvoilta yksinkertaisesti voi välttyä.Toinen matto on siis virkattu matonkuteesta. Ohje löytyy täältä nimellä Aura-matto. Tykästyin tähän malliin, sillä tämä ei ole ihan samanlainen kuin se juhannusruusu (vai mikä se oli?) -malli, jota kaikki tuntuu tekevän. Tähtikuvioinen mattokin tuntui vieraalta.

Kudetta tähän meni varmaan kolmisen kiloa. Paikallisessa käsityöliikkeessä kertoivat, paljonko kudetta pitäisi varata mattoa varten. Sanoivat siihen menevän huomattavasti vähemmän. Kahteen kertaan piti kudetta hakea lisää...

Vähän tuli epätasainen tästä matosta. Kuten kuvasta näkyy, matto jää vähän lörpöttämmään joistain kohin.
Lopuksi vielä kuva väsyneistä koiraneideistä. Uusi sohva on myös koirien mieleen, joten sohvalla on jatkuvasti joku koirista.


Tämmöistä tällä kertaa. Nyt seuraava urakka olisi tehdä kouluhommat ja siihen liittyvät käsityöt loppuun. Tavoite ois saada maaliskuulle kaikki valmiiksi. Vähän kyllä epäilyttää, kun ollaan jo kuitenkin helmikuun puolessa välissä... Vaan joka tapauksessa, hyvää viikonloppua kaikille. :)

6 kommenttia:

 1. Onnea uuteen kotiin!

  Muuttaminen on hiukka stressaavaa puuhaa, mutta toisaalta aivan ihanaa:D
  Hienoja mattoja olet tehnyt.

  VastaaPoista
 2. Onnea uuteen kotiin! Toivottavasti saatte pian kaiken järjestykseen.

  VastaaPoista
 3. Onnea uuteen kotiin! Nyt on hyvä hissukseen laittaa kaikki paikoilleen, voimien mukaan. Nauttikaa uudesta kodistanne!

  VastaaPoista
 4. Kiitos kaikille. :) Suurin osa tavaroista on jo paikoillaan. Vaan kyllä sitä tavaraa riittää... Taitaa jäädä ensi viikkoon loppujen tavaroiden järjestely.

  VastaaPoista
 5. Onnea uuteen kotiin!

  Blogissani on haaste sinulle.

  VastaaPoista
 6. Älä hermoile. Mä ymmärrän sun tilanteen tosi hyvin. Ota rennosti vaan nyt, ja koita parantua.

  VastaaPoista