Sivut


torstai 27. kesäkuuta 2013

Ompeluita

Saatuani koulutyöt valmiiksi minuun iski ompeluvillitys. Ompelin ensin verhot keittiöön ja olkkariin. Kerrankin olin valinnut sellaista kangasta, joka ei luista karkuun, vaan on helppo ommella. Väristäkin tykkään kovasti.


Verhojen jälkeen päätin kokeilla trikoopipon ompelua. Kangasta etsiessäni löysin vuosi sitten aloittamani työn. Yritin siis ommella toppia, mutta sen kanssa meni hermot, sillä ompelukone takkusi koko ajan ja hajosi lopulta kokonaan. Minulla oli tuolloin äidin kone käytössä. Päätin sitten jatkaa topin loppuun.

Topin kaavat piirsin silloin toisesta topista, jota käytin zumbassa. Rintaan olin leikannut kuvion vanhasta paidasta. Selkään oli tarkoitus aplikoida teksti 1 <3 zumba. Kuvion ompelun aloitin tuolloin, mutta juuri muuta en ehtinyt ommella.

Nyt sitten jatkoin työtä. Jätin selästä tekstin pois, sillä en enää käy niin ahkerasti zumbassa. Nyt pääsin myös testaamaan jousto-ommelta. Äidin koneessa ei nimittäin ollut mitään sellaisia hienouksia. :D

Lopputulokseen olinkin ihan tyytyväinen. :)

Paidassa lukee siis teksti LOVE ja alla on kukka. Jätin tarkoituksella punaisen kankaan reunat repsottamaan pienesti. Tämä taitaa olla eka aplikaatio ( tai sen tapainen, ei tuo kummoinen ole) ikinä, mitä olen tehnyt.
Koska kangasta jäi siis yli tuon topin jälkeen, ompelin sen pipon, joka alunperin oli tarkoitus tehdä. Ohjeen löysin täältä. Pipo valmistuikin nopeasti. Tykkään siitäkin kovin. Näitä täytynee tehdä lisää, sillä malli on kiva ja todella yksinkertainen.Ja kangastahan jäi vieläkin pieni suikale, joten ompelin hiuspannan. Tämäkin tuntui ihan hyvältä päässä. Tällekin löytyy kyllä käyttöä vielä. Minulla on nimittäin meneillään hiustenkasvatusoperaatio ja epäilen, että viimeistään syksyllä hiukset ovat tiellä liikunnassa ym.Tämmöisiä tällä kertaa. :) Lisää ompeluideoita ja kankaita olis odottamassa tekijäänsä, mutta loppuviikon olen toisissa maisemissa. Lähdetään karateseuran kanssa Tiilikan kansallispuistoon rentoutumaan viikonlopuksi. Se onkin jo melkein perinne, sillä menemme kolmatta kertaa sinne jo. Ja hauskaa on aina. :)

2 kommenttia:

  1. Pitäkää hauskaa Tiilikalla!
    Kivoja ompeluksia =)

    VastaaPoista
  2. Hienoja ompeluksia, ja hienot ovat sukat. Ei tulis minulta niin hienoja. Mun sukat on lähinnä surkeita.

    VastaaPoista