Sivut


maanantai 24. kesäkuuta 2013

Talo- ja muita haaveita

Viran myötä voin vihdoinkin ihan oikeasti alkaa miettimään omaa taloa ja pihaa. (Ja jos joku ihmettelee, että vastahan rakennettiin, niin me asumme vuokralla uudessa talossa.)

Minulla on asuntosäästötili, jonne pitäisi vielä pari vuotta säästää. Rakentamisen ajankohta olisi siis silloin. Talomalli yms. on vielä täysin hakusessa. Sitä onneksi ehtiikin vielä miettiä. Todennäköistä kyllä on, että tuleva talo löytyy omatalolta, sillä miehen veli on siellä töissä ja saa myydä jollain alennuksella talon tai pari vuodessaan esim. perheenjäsenille.

Eilen vähän katseltiin miehen kanssa tontin paikkaa. Tontti löytyy miehen vanhempien luota. Aika hyvä paikka jo löytyikin, jota täytyy vakavasti harkita. Mäen päältä, metsän keskeltä. Järvellekin olisi näkymä, jos naapurin tontilta saisi laittaa matalaksi muutaman puun... Siellä sitä saisi olla täysin rauhassa. Naapureita ja muita taloja ei näy laisinkaan sille kohin.


Olenkin haaveillut, että talon pihaan tai lähistölle tulee vaikka mitä.
Tien päähän haluaisin vanhanaikaisen maitolaiturin. Keltaisen, en punaista. Maitolaiturille pitää tietenkin sitten laittaa maitotonkka. Ja kukkia. Auringonkukat ois parhaita. :) Miehen kanssa mietittiin, että vaikka maitolaitureita saa valmiinakin, niin me rakennetaan se itse.

Pitkään olen haaveillut vanhanaikaisesta aitasta tms. Hirsisestä tietysti. Mutta sellaisen saaminen pihaan voikin olla haastavampaa, kun haluan nimenomaan vanhan enkä uutta.

Ulkosaunan haluan ehdottomasti. Siihenkin on herännyt ajatus, että sen pitää olla hirrestä. Hirsikehikkoja on myynnissä 1000-2000 eurolla. Saunan siis saisi suhkoht edullisesti. Käsistään pätevä mies ja muu suku sais kyllä yhden saunan viimeisteltyä.

Nyt löysin unelmieni kasvihuoneen täältä:


Mies tuumasi, että tuonkin vois itse tehdä. :D Hankkii vain vanhoja ikkunoita.

Pikkuhiljaa olen myös lämmennyt ajatukselle kodasta. Tosin en halua kotaa ihan pihaan vaan metsän laitaan. Siellä mäen päällä on nimittäin tällä hetkellä pelkkää metsää. Joku tämmöinen ois kiva:


Tästäkin mies sanoi, että itse onnistuu tuonkin teko. Mikä ois ihan kiva, kun valmiina tuollainen maksaa noin 4000e....


Riittää kyllä pitkäksi aikaa tekemistä, jos kaikki tehdään itse taloa myöten. Tarkoitus on nimittäin säästää mahdollisimman paljon (lue: tehdä itse mahdollisimman paljon). Onneksi tuo mies osaa vaikka mitä ja itsekin jotain, kun vaan neuvotaan. Ja suvusta löytyy käsistään käteviä ihmisiä useita.

Tällä hetkellä haaveilen, että tässä parin vuoden aikana vois ainakin tontin raivata, laittaa tien kuntoon ym. Ja toki se tonttiasiakin pitää neuvotella kuntoon ensin.

Luvassa on siis paljon haaveilua seuraavien vuosien aikana! <3

7 kommenttia:

 1. Haaveilu on kyllä ihanaa ja parasta on jos tietää niiden toteutuvankin :) Mulla oli pitkään samanmoisia haaveita, tosin haave oli vanha remontoitava talo. Se löytyikin vajaa 9 vuotta sitten, taloa on remontoitu ja pihaa tehty omanlaiseksi, kota on rakennettu,ja nyt vihdoin ollaan saamassa valmiiksi kesähuonetta, aina tulee uusia ideoita mieleen mutta olen edelleen hulluna tähän kotiin, pihaan ja miljööseen. Mukavia kesäpäiviä sinulle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haaveilua on aina mukavaa. :) Ja uskon, että haaveeni toteutuvat jossain vaiheessa kyllä. Aikaa voi toki mennä vuosiakin, mutta eipä kaiken tarvitsekaan kerralla tapahtua. :) Näin muuten jo ihanan näköisen idean kesähuoneestakin. Taitaa miesparka joutua loppuikänsä rakentamaan mulle vaikka mitä. :D

   Poista
 2. Ihanaa haaveilua! Ja hauskaa toteuttamisvaihetta =) Pian voitte hyvinkin aloittaa raivaushommat ja johan sitä kannattaa sopivia tarvikkeita bongailla, niitä maitotonkkia ja muita jos jostain tulee vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. :) Veli lupasi jo tuoda mulle tammen ja vaahteran taimia. Pitää laittaa ne johonkin jättiruukkuun tms. kasvamaan ja odottamaan lopullista sijoitustaan.

   Poista
 3. Tuon kasvihuoneen haluaisin minäkin :O)

  VastaaPoista