Sivut


tiistai 30. kesäkuuta 2015

Uusi, ihana sauna!

Tässäpä VIHDOINKIN saunan esittely! Saunahan valmistui jo jonkun aikaa sitten, mutta viimeiset listat uupuivat. Siksipä saitte odottaa esittelyä. Mutta hyvää kannattaa odottaa, eikö niin? ;)


Tässä ensin pari ennen-kuvaa. Seinät vanhaa, tummunutta paneelia. Lattiassa taisi olla neljää eri laattaa. Ja harmikseni en ollut ottanut kuvaa kynnyksestä. Kylppärin lattia oli noin 10cm korkeammalla. Kynnys oli ratkaistu niinkin tyylikkäästi, että reunan yli menevät laatat oli ilmeisesti vasaralla tms. hakattu pois. Tuloksena rosoinen, terävä reuna. Välillä en kyllä voinut kuin hämmästellä niitä rempparatkaisuja, mitä tässä talossa oli tehty... Pahoittelut omaisille, en tarkoita pahaa, mutta oishan jotkut asiat voinut tehdä siistimminkin. 


Kylppärin uudistuksen esittelin jo aiemmin täällä. Kyseisessä postauksessa oli myös kurkistus saunan remppaan.


Ja tässä uusittu sauna. Vanha sauna purettiin ihan kokonaan, kuten kylppärikin. Kaikki paneelit ja laatat pois, Seinät auottiin. Lattia hakattiin pois. Valettiin uusi lattia ja laitettiin lattialämmitys. Tehtiin uudet paneelit seiniin ja kattoon. Vaihettiin saunan ikkuna uuteen (vanhaa ei saanut aukastua, uuden saa. Uusi ikkuna on myös hivenen isompi). Kiukaan taa tuli liuskekiveä. Seinien paneelit vahattiin saunavahalla mustaksi. Lauteet ovat vaaleat. Tykkään tosi paljon itse tästä uudesta saunasta!


Kurkistus ovelta saunaan. Tuo musta lasiovi on niiiiiiin ihana. En kadu hetkeekään, että ostin sen, vaikka se maksoikin tuplasti muihin oviin verrattuna.


Lattianrajasta. Mies teki itse alimmat portaat. Sauna on sen verran pieni, että alimmat rappuset pitää olla tuommoiset liikuteltavat.


Lauteet ovat tuppeensahattua leppää. Leveää sellaista. Isä teki mieheni kanssa nämä. Idea lauteisiin tuli tuttavan yrityksen saunatiloista. Hänellä on tämmöisestä laudasta myöskin lauteet.


Ledivaloista neljä upotettiin selkänojaan ja kolme ylimmän lauteet etupuolelle.


Ikkunasta tulvii valoa saunaan, joten valot näkyvät huonosti. Oikealla näkyvä valo seinässä heijastaa kiviseinälle valoa.


Vanhasta saunasta säästettiin ainoastaan kiukas. Ja on kyllä hyvä kiuas. Puulämmitteinen ja antaa sopivasti löylyä. Ei ole liian kuivat eikä liian kuuma. Lämpiää nopeasti (puoleen tuntiin eli ei kyllä häpeä sähkökiukaalle yhtään).

Liuskekiviseinä on myös ihana ja näyttävä. Ainakin itse tykkään. Alkuun osa tutuista epäili, että nuinkohan tulee hyvä, mutta ovat kuitenkin tykänneet lopputuloksesta. Itselleni tuli heti saunan nähdessäni mieleen, että liuskekivestä tuo seinä pitää tehdä. En tiedä mistä idea tuli, mutta hyvä, että pidin pääni tämänkin idean suhteen. :)

Oikeasti en voisi olla tyytyväisempi tähän saunaan. Muutenkin saunan ja kylppärin remppa oli ehkä onnistunein koko talossa. Toki tykkään kaikesta, mitä taloon on tehty, mutta näissä tiloissa muutos näkyy ihan eniten. Näistä tuli samalla nykyaikaisemmat. Toivottavasti nostavat talon arvoa samalla. ;) (Ihmettelen kyllä, jos talon arvo ei olisi noussut. Talo pitääkin arvioittaa uudestaan, kunhan ulkoverhoilu on tehty, sillä pankki niin vaatii. Tosin kiinnostaa kyllä itseäkin kuulla uusi arvio.)

4 kommenttia:

 1. Onpa onnistunut lopputulos. Seinien väri on ihana ja nuo lauteet aivan upeat. Oma sauna alkoi äkkiä näyttämään aika nuhjuiselta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia!
   Saunavahalla saa muuten ihmeitä aikaan nopeastikin. Eikä ole kallis saunaremppa, jos kaipaa uudistusta. :)

   Poista