Sivut


torstai 3. marraskuuta 2016

Neulomuksia pukinkonttiin

Viime viikot olen neulonut lähinnä pukinkonttiin. On sukkaa, lapasta ja muuta. Tässä osa tuotoksista. Osa on vielä kuvaamatta ja lisää valmistuu. 


Nämä villasukat on tehty 7 veljestä -langasta. Mitähän raitaa tämä nyt oli, sitä en tarkemmin muista. Kuvion otin Novitan kesä 2016- lehden mallista. Siinä palmikot menee siksakkia. Eivät vain oikein erotu tuosta raidallisesta langasta näin kuvista. 

Makkarasäärystimet aloitin jo vuoden alussa. Sitten tökkäs koko käsityöt ja nämä jäi kesken. Nämä ovat myöskin 7 veljestä -lankaa. Petrolin väristä. Nyt syksyllä tein nämä loppuun. Malli oli muistaakseni joku kangasaitan malli, jota ei enää valitettavasti netistä löydä. Olin onneksi ladannut tiedoston puhelimeeni, josta sitten tihrustin ohjetta näitä tehdessä.
Nämä sukat on tehty samalla mallilla kuin ensimmäist sukat. Ovat myös samankokoiset. Lankana on Hjerte Fine Highland Wool. Vyötteen mukaan 100% villaa. Mukavan pehmeää sellaista eikä ainakaan käteen tunnu kutittavalta. :) Langan olen joskus ostanut Tampereen lankamaailmasta.

Nämä lapaset ovat 7 veljestä- lankaa sekä edellisissä sukissa käytettyä villalankaa. Mallin olen joskus aiemmin ladannut netistä itselleni. Olisinko löytänyt linkin malliin jostain facebook-ryhmästä? Aluksi näytti siltä, että lapasista tulee ihan hullun isot, mutta ei niistä onneksi tullutkaan. Toivon mukaan ovat käyttäjälleen sopivat.

Näitä oli mukava tehdä, vaikka yleensä en kirjoneuletta harrasta. Yleensä nimittäin neule on epätasaista ja tiukkaa. Nyt tulikin tasaisempaa eikä niin tiukkaa. Oiskohan käsiala kehittynyt vuosien varrella?Muutamia muitakin töitä on tosiaan valmistunut, mutta en ole niitä vielä kuvannut. Jouluksi kaikki kuitenkin tulossa.

2 kommenttia:

  1. Hei eikös olekin ihana laitaa pehmeitä paketteja. voi miun lapset ei enää toivo sukkia, ku on lämmitetyt lattiat eikä varpaita palella ja talvikenkiin ei villasukkia sullota.Nää kaupunkilaiset on kovin nirsoja.Toisaalta minun kutomiset on nii vähäisiä,ku näkö on nii huono.
    Pianhan sie laitat tulevan pikkuisen päälle lämmintä nuttua ja villahousuja:)

    VastaaPoista
  2. Nuo Cthulhu lapaset on kyllä hienot. On ollut tarkoitus tehdä itsekin. Ostin langatkin jo pari sitten, mutta puikoille asti eivät ole vielä ehtineet. *blush*

    VastaaPoista