Sivut


keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Joulusukkavaihto!

Osallistuin ensimmäisen kerran ikinä mihinkään vaihtoon tai vastaavaan ja nyt esittelen teille sen tulokset. Eli joulusukkavaihto on siis kyseessä. Valitsin aika kunnianhimoisen projektin, sillä halusin kokeilla sellaista mallia, jota en ole ennen tehnyt. Lisäksi lankakin oli eri kuin ohjeessa, joten jouduin aloittamaan kerran alustakin sukan tekemisen. Silti luulen tehneeni sukista liian isot...

Tein siis rose mohair -langasta sukat, joihin tuli kirjoneule/palmikko keskelle. En siis edes tiedä kumpaanko kategoriaan kyseinen kuvio lasketaan. :D Mutta toivottavasti sukkien saaja tykkää sukistaan ja toivottavasti niistä ei tosiaan tullut liian isot. Alla kuva. Kummasti väri näyttää erilaiselta eri kuvissa. Alempi ehkä lähempänä totuutta.




Maanantaina posti toi vuorostaan minulle sukat. Oikein joulunpunaiset ja pitkävartiset nekin. Sukissa oli kaunis kuvio. En varmaan edes itse osaisi tehdä sellaista. Varsi oli tosin kapeahko minulle, sillä omaan paksut pohkeet. Jalkaan sukat kuitenkin menivät ja ovat napakat, joten ei valittamista. :) Pysyvätpähän hyvin jalassa. Oikein kivat sukat, joten kiitokset tekijälle, kuka sitten lienetkin.


 Loppuun vielä kuva tontusta, jonka tein peruskoulussa tai lukiossa. En siis enää muista, milloin. Äitin kanssa oltiin yhessä kansalaisopiston kurssilla ja tehtiin paperinaruenkeleitä sekä näitä tonttuja. Tai muorihan tämä minun hahmoni on. Sisällä on siis rautalankakehikkö, ympärillä vanua ja sukkahousut paloiteltuna. Hamppua hiuksina. Aika helppo siis tehdä. Tosin aikaa vievää, jos haluaa kunnollisen.





Tänä vuonna muori pääsi istumaan pianon päälle, sillä vaihdoimme vähän järjestystä. Isompi terraario meni pianon paikalle ja piano terraarion paikalle olohuoneeseen. Samalla olkkariin saatiin lisää tilaa. Terraarion laitto on vielä kesken, sillä terraarion pohja on ihan palasina ja siihen pitää laittaa uusi lasi tms. Helpommin sanottu kuin tehty. Siitäkin projektista vois laittaa kuvaa jossain vaiheessa. Terraario on nimittäin itse tehty iskän kanssa aikoinaan ja iskän kanssa sitä nyt korjataankin.

Viime viikonloppuna olin joulumyyjäisissä myymässä leivonnaisia ja käsitöitä. Osa oli omia, osa anopin tekemiä. Tänä vuonna myyjäiset menivät hyvin, sillä möin kaikki leivonnaiset ja melkein kaikki omat käsityöt. Velttokoiria oli myynnissä 6kpl ja niitä olisi saanut olla enemmän. Lapset nimittäin ihastuivat niihin ikihyviksi ja vanhemmat tietty sitten ostivat niitä, kun en pitänyt kallista hintaa (5e/kpl). Tiedänpähän tehdä ensi jouluksi lisää niitä. :) Ennen joulua pitäisi tehdä muutenkin lisää velttoja, sillä minulta tilattiin niitä pari kappaletta. Neulottuja joulupallojakin möin 16kpl. 4 jäi siis jäljelle, mutta nehän voi antaa vaikka joululahjoiksi. Siskolle jo yhden lahjoitin, jotta saa jotain joulukoristetta opiskelija-asuntolaan.

Nyt on puikoilla tulossa yhdet villasukat ja vielä pitäisi neuloa vaikka mitä ennen joulua. Onneksi vielä on aikaa ja työt valmistuvat nopsaan, joten enköhän ehdi tehdä kaiken. Kotikin alkaa olla joulukunnossa. Toki imuroida pitää ym. kun kaikki kolme koiraa vaihtaa yhtäaikaa karvaansa, mutta se nyt ei ole iso homma.

Ja niin, rupesin haaveilemaan uudesta puhelimesta. Kosketusnäytöllisestä nimittäin. Tilasin sitten itselleni joululahjaksi uuden puhelimen. Jospa posti toisi sen pian...

6 kommenttia:

  1. Nimimerkillä Hande lähetti sinulle sukat. Harmi, kun ei ollut laittanut viestiä, että on häneltä.

    Kivat sukat!

    Mulla on HTC Sensation ja oon jäänyt koukkuun <3

    VastaaPoista
  2. Ahaa, hyvä tietää. :) Kuoressa tosiaan oli pelkät sukat eikä muuta. Taisin muuten omien sukkieni mukaan laittaa oikean nimeni enkä sitä nimimerkkiä. :D Mutta haitanneeko tuo?

    Minä tilasin samsungin. Jospa se tulis pian, niin pääsis testaamaan. :)

    VastaaPoista
  3. Hienot sukat olit tehnyt, palmikkoa se on, kirjoneuleeseen taitaa tarvita eri värejä =) Ja ihanat pitsisukat olit myöskin saanut lahjaksi. Minäkin sain oman sukkani tänään, nimeä klikkaamalla pääsee kurkkaamaan.
    Hyvin meni myyjäisissä sinulla. En valitettavasti päässyt paikalle, kun siskon porukka oli pikkumiehen synttäreiden jäljiltä vielä meillä.

    VastaaPoista
  4. Niin siis joo, taisin tarkoittaa pitsineuletta enkä kirjoneuletta. :D Sanatkin on hukassa, mutta mitäs pienistä. :P

    VastaaPoista
  5. Saaja tykkää sukistaan ihan mielettömästi <3 Ja ne on ihan sopivatkin :) Kiitos sinulle sukista ja ihanasta joulupallosta <3

    VastaaPoista
  6. Kiva kuulla Lila, että tykkäsit sukista. :) Ne sukat näytti niin kauhean suurilta, että ajattelin niiden olevan isot. Hyvä, että olivatkin sopivat. :)

    VastaaPoista