Sivut


tiistai 15. tammikuuta 2013

Pipo velimiehelle

En saanut neulottua kaikille jouluksi lahjaa, vaikka niin oli tarkoitus. Lupasin siis kahdelle veljelle lahjat jälkitoimituksena. Nuorimmainen veli halusi sitten pipon. Vähän pengoin lankavarastojani (joka on omasta mielestäni iso, mutta muitten lankavarastoihin verrattuna ilmeisesti pieni...) ja löysin sopivan langan.

Langaksi valikoitui siis Fortissima colori socka color. Sain sitä kaksi 50g kerää viime kevään sny:ltä. Silloin ajattelin tehdä niistä jotain itselleni, mutta sopivaa ideaa langoille ei löytynyt. Neuloin pipon kaksinkertaisella langalla, jotta piposta tulisi riittävän paksu. Eli kumpikin kerä kerralla käyttöön. Pipon malli on oma. Käytännössä neuloin joustinneuletta tarpeeksi pitkän pätkän ja sitten vain kaventelin. Puikkoina 3mm eebenpuiset puikot.

Alla kuvat piposta. Ensimmäisessä värit näkyvät parhaiten. Toisessa pipo on jo omistajallaan. Nyt pitää vielä kysellä vikalta veljeltä, että mitäs hälle neulotaan. Sitten oiskin kaikki sisarukset saaneet jotain itse tehtyä.

Piposta jäi lankaa pienet nöttöset molemmista keristä. Neuloin niistä nallen. Nalle pitäisi vielä kasata ja kuvata. Siitä siis myöhemmin kuvaa. Pari mattoakin odottaa esittelyä. Tai itseasiassa kolme, mutta lohikäärmematto ei ole ihan valmis vielä. Kudottu se kyllä on, mutta ne viimeistelyt uupuu edelleen. Suunnitelmani sen suhteen eivät onnistuneet, joten en ole jaksanut tehdä sille nyt mitään. Ehkä muuton jälkeen sitten...


Alla vielä kuva ihanan värisestä langasta, jota löysin eilen kaupasta. Eli Novitan rose mohair -lankaa tuommoisena petroolin sinisenä. Olen tuota väriä ihastellut jo pitkään, mutta nyt raaskin ostaakin, kun oli tarjouksessa. Ostin kerralla 6 kerää. Uusimmassa Suuri käsityö-lehdessä oli nimittäin yhden tunikan ohje, johon ajattelin langat käyttää. Sitten joskus. Nyt on jo niin paljon käsitöitä jonossa odottamassa tekijäänsä, että se joskus saattaa olla ehkä ensi syksynä... Tais käydä niin kuin Weba ennusti. :D  Ihania ohjeita ja lankoja alkaa kertyä eikä kaikkea ehdi tekemään.

4 kommenttia:

 1. Kylläpäs tulikin kiva päähine. Laita lankojen mukaan lappu, jossa lukee malli ja mistä se löytyy, niin on helpompi aloittaa...ja mikset aloittaisi samantien! Mohair on kevyttä neulottavaa.

  VastaaPoista
 2. Aloittaisin heti, jos vaan ois aikaa. :D Pitää koittaa tehdä koulun käsityöt eka pois alta. Sitten voi ajatella taas nuita omia juttuja. Vaikka nuita pieniä töitä teen kyllä koko ajan.

  VastaaPoista
 3. Voi Laura, tuo 'sitten joskus' - tunne on minulle tuttuakin tutumpi.

  VastaaPoista
 4. Niin, ja tähän tulevaan pakettiin en saanut mohairia, mutta villaa kyllä. Mutta nyt sen sisällön kohtalo on kiinni sinusta. No, tajuat sitten kun näet sen paketin.

  VastaaPoista