Sivut


sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Tuunausta

Kerroin viime kesänä tuunaavani huonekalua uutta kotia varten. Syksyllä esittelin teille jo yöpöydät, jotka hioin ja maalasin valkeaksi. Nyt ovat vuorossa keinutuoli (jonka esittelin alkuperäisessä asussaan keväällä) sekä lipasto.


Tässä siis vielä kertaalleen "ennen" -kuva. Keinutuoli oli alkuperäiseltä väriltään musta. Käytön jäljet näkyivät, sillä maali oli kulunut, kuten kuvasta näkyy. Keinun iästä ei ole mitään tietoa. En löytänyt siitä mitään merkintöjä vuosiluvusta tms.Ja tässä keinu tuunauksen jälkeen. Maali on samaa kuin yöpöydissä, eli sävyä lumi. Aika paljon raikkaamman näköinen tuli verrattuna edelliseen. Ainut harmi vain oli se, että mies liian innokkaasti maalasi ekan maalikerroksen ja sinne alle jäi hiomapölyä jonkin verran... Pitää katsoa, jaksaako jossain vaiheessa sitä vähän tasoitella. Itse siis hioin suurimman osan ja maalasin toisen kerroksen. Mies hioi ihan loput maalit ja maalasi kertaalleen.

Pitää katsoa, teenkö tuohon keinuun itse jonkin jutun, minkä päällä istua ja mikä suojaisi keinua. Vai hankkisko jostain jotain...Tässä tuunattu lipasto. Lipastosta ei valitettavasti tullut otettua "ennen"-kuvaa. Kyseessä on kuitenkin Jyskin lipasto. Ostettu vajaa 10v. sitten. Taitaa samaa lipastoa olla vieläkin myynnissä. Ainakin jokin aika sitten näin jossain mainoksessa samanlaisen.

Maali on edelleen samaa valkeaa maalia, kuin keinussa ja yöpöydissä. Lipaston takaa puuttuu vielä taustalevy. Edellinen oli niin huono ja mutkilla, että sitä ei kannattanut enää laittaa. Kaappien sisälle yläosaan mies lisäsi vielä kulmaraudat tukemaan lipastoa, kun lipasto oli hiukan huteran oloinen. Vaan ihan tarpeeksi kestävä se vielä on ja uuden ilmeen saatuaan kelpaa vielä ainakin muutaman vuoden. :) 


Tässä vielä pari neulottua nallea. Helmikuussa on taas kouluviikonloppu tiedossa ja siellä pitää opettaa jokin pieni käsityö toisille. Omaksi aiheekseni valitsin neulotun nallen. Nopea ja helppo tehdä. Tein siis valmiiksi pari mallikappaletta. Varmaankin neulon vielä yhden mallin, jota en kasaa ennen koulua. Saavat toiset nähdä, minkänäköisiä kappaleita pitäisi syntyä nallea varten.

Nallet on neulottu 3mm eebenpuisilla puikoilla. Sinisen nallen lanka on samaa kuin edellisen postauksen pipossa. Fortissima colori socka color -lankaa siis. Toinen nalle on Novitan nalle-lankaa. Täältä löydät aiemmin postaamani ohjeen nalleen. Ilmoittauduin muuten taas sny-kierrokselle. :) Kevääksi on luvassa kivoja teemoja. Onpahan taas jotain, mitä odottaa. :)

4 kommenttia:

 1. Hyvännäköisiä tuunauksia! Minäkin tuossa kesällä pistin vähän kämppää uusiksi, osittain juuri tuunaamaalla vanhoja huonekaluja. Mitä sitä uutta ostamaan, jos vanhasta saa uudenveroisen tuunaamalla. Nuo nallet ovat tosi söpöjä!

  VastaaPoista
 2. Kiitoksia. :) Ja niinpä, ei aina kannata ostaa uutta, kun vaikkapa uudella maalikerroksella saa paljon aikaan.

  VastaaPoista
 3. Keinutuolista tuli oikein kaunis! Ja suloisia nalleja :)

  VastaaPoista
 4. Beautiful swing! Sweet bears.

  VastaaPoista