Sivut


tiistai 2. joulukuuta 2014

Joulun tunnelma hiipii taloon


 Joulun tunnelma on ollut vähän kadoksissa. Lunta ei ollut, talo on melko sekaisin rempan takia ja jouluvalojakaan en saanut pihalle laitettua, kun eihän meillä ollut siellä pistorasioita.

Eilen kävi sitten sähkömies laittamassa meille pihavalot (ne on muuten ihanat!) sekä parit pistorasiat ulos. Ja tekihän se paljon muutakin, kytki mm. uuden sulaketaulun paikalleen.

Tänään sitten virittelin pihalle kuuseen valot. Luntakin satoi päivällä, joten maakin on nyt valkea.
Ulko-valoja ois lisääkin odottamassa, että saan ne laiteltua paikoilleen. Pitänee hakea talon toiselle puolen toinen kuusi ja laittaa siihen  myös valot.


Sunnuntaina oli ensimmäinen adventti, joten pääsin vihdoin sytyttämään tämän kynttilän. Kynttilät löysin Ikeasta ja tuon punaisen tarjottimen Prismasta.
Ja pitäähän niitä kynttilöitä poltella muitakin. Tuon ihanan tarjottimen/lautasen löysin Tampereen Indiskasta. Se tarttui kesällä mukaan ihan päähänpistosta, mutta en kyllä kadu yhtään! Tuon päällä olen poltellut kynttilöitä koko syksyn. Se on siis metallia, joten käy hyvin kynttilöiden alle.


Laittelin lisää joulukoristeita meille. Kuvasin niistä osan. Saadaanpa vähän joulua tänne sisällekin.
Uunin päällä istuvista tontuista vasemmanpuoleisen olen tehnyt itse opiskeluaikaan. Toisen sain lahjaksi.
Nämä tontut löytyi Kajaanin Puuilosta. Ne saa roikkumaan, mutta minusta ne kävivät paremmin istumaan uunin päälle.
 
 
Valkeat tontut ovat viime joululta. En vaan muista mistä. Samanlaisia tonttuja oli enemmänkin, mutta ne joutuivat koiran uhriksi viime jouluna. 


Tämän muorin tein joskus teinivuosina. Muori on siis jo aika vanha. Hattunsakin on hukannut jonnekin. Pitänee hankkia muorille uusi lakki.


Tämäkin tonttu on lahja. Viime- tai toissavuodelta. Tämä pääsi roikkumaan uuninpellin varteen.

 
Tämä tonttukaksikko löytyi syksyn reissulta Sallasta. Nyt he saavat pitää vahtia keittiössä lääkekaapin päällä. 
Käsitöitä sain pari valmiiksi, mutta en niitä voi vielä paljastaa. Sen sijaan vilautan teille tämän hetkistä projektiani. En vielä kerro, mitä näistä tulee (ehkä joku arvaa?), sillä nämä ovat osa kummitytön lahjaa. Toivottavasti saan sen valmiiksi ennen joulua. Vielä puuttuu puolet paloista...1 kommentti:

  1. Kauniita kukkia olet virkannut ja somistanut kivasti kotia tontuilla. Valot niin ulkona kuin sisälläkin tuovat ihanasti tunnelmaa, samoin kynttilät.

    VastaaPoista