Sivut


tiistai 27. syyskuuta 2011

Tunika ja villasukat

Viime viikolla neuloin ahkerasti ja sain valmiiksi tunikan sekä pitkät sukat. Tarkoitus oli jo eilen ottaa kuvat ja laittaa tänne, mutta Ellan hyvinvointi meni eilen kaiken edelle.

Tunikan aloitin alkuvuodesta ja kevään tullen sen tekeminen jäi tauolle. Nyt neuloin sen vihdoin loppuun. Tosin kaulus olisi voinut ehkä sittenkin olla pitempi. Mutta ihan kiva siitä tuli nuinkin. :) Olen aikaisemmin neulonut vain yhden villapaidan ja senkin yläasteella.

En löytänyt tunikaa varten mieleistä mallia, joten muokkasin yhtä Novitan lehdessä (olisko ollut viime talven numero?) ollutta ohjetta. Kyseinen ohje oli ihan perusvillapaidan ohje. Tein etu- ja takakappaleista pidemmät, suurensin kaula-aukkoja ja tein lyhyet hihat. Lankana käytin graniitinharmaata nallelankaa, jota meni tunikaan himpun vajaa 4 kerää.

Sain viime viikonloppuna valmiiksi myös pitkälle villasukalle parin, joten nekin ovat nyt valmiit. :) Ohje näihin sukkiin löytyy Novitan uusimmasta lehdestä. Lankana käytin polku-lankaa. Värinä punajuuri. Neuloessa mietin, että ehkä joku toinen väri olisi käynyt minulle kuitenkin paremmin, mutta ihan kivat tuli tuosta punajuurestakin. Aloitin kumpaakin sukkaa varten oman kerän, joten raidatkin osui kohtuuhyvin yksiin. Aika löysää tuli neulottua, joten ei ehkä ihan paras lopputulos. Yhteen sukkaan meni suunnilleen puoli kerää, joten vielä sais jollekin tehtyä sukat. Ehkä kummityttö saa pukinkonttiin jotain samasta langasta... :)


Ella-pieni on toipunut aika hyvin leikkauksesta. Ruoka ei kelpaa. Eikä lääkkeet. Aika tiukkaan puri hampaansa yhteen, kun aamulla yritettiin saada tabletit alas kurkusta. Päivällä jaksoi itse käydä ulkona ja kiivetä pari porrasta takaisin sisälle. Pentuansakin (3v narttu) jaksoi komentaa, joten eiköhän se siitä toivu. :) Parit pissat on lattialle tullut yön ja päivän aikana, kun ei nukutuksen jäliltä ihan hallinnut rakkoaan. Lääkäri antoi Ellalle kaulurin, jotta Ella ei nuolisi haavaansa. Päivän aikana Ella oli keplotellut kaulurin pois päästään. En laittanut sitä vielä takaisin, koska Ella on nyt lähinnä lepäillyt ja seuraillut mitä minä teen. Ehkä kauluria vois pitää vain silloin, kun emme ole kotona.

Alla kuva leikkauksen jälkeen sekä toinen tältä aamulta.


5 kommenttia:

 1. Voi Ella-pieni! Jos sua kiinnostaa neuloa mulle niin joku sinapinkeltainen olisi <3 Voin kyl maksaa :P

  VastaaPoista
 2. Sukat on kyllä aivan ihanan väriset ja tunika näyttää tosi hyvältä! Pitää jossain vaiheessa rohkaistua itsekin kokeilemaan jotain perus sukkia ja lapasia haastavampaa. :) Ellalle pikaiset paranemiset!
  -Ninie

  VastaaPoista
 3. Ihailenpas näitä sukkia ja tunikaa tätäkin kautta <3

  Ellalle pikaista paranemista!

  VastaaPoista
 4. Kiitoksia vaan. :) Alan itsekin pikkuhiljaa lämmetä nuille sukille. Kunhan tulee vähän viileämmät kelit, pitää laittaa ne jalkaan.

  Minä neulon ihan mielelläni muillekin. Lankojen kustannukset minä haluan tilaajan maksavan, mutta vaivanpalkkaa en kauheasti pyydä. :)

  Nini: Rohkeesti vain kokeilemaan. Jo nuilla erikoisilla langoilla saa tosi kivaa jälkeä aikaiseksi.

  VastaaPoista
 5. Voi koira parkaa! Rapsutuksia koiralle. Kohta pitää pistää pitkäkseen, alkaa jo pää olla täynnä tervaa, ja se on sen merkki, että pitää ottaa rauhallisesti ja lopettaa kaikki turha aktiviteetti.

  VastaaPoista