Sivut


torstai 15. syyskuuta 2011

Vanhoja töitä

Voisin esitellä muutaman vanhoista töistäni.

Blogin alalaitaan laitoin kuvan lapasista, jotka tein miehelleni. Kyseessä oli ensimmäinen työ, johon tein palmikkoa. Tai tuommoista vinoraitaa siis, eihän tuo taida täydellinen palmikko vielä olla. Tässä vielä sama kuva.


Kokeilin tehdä myös itselleni pipon samalla mallilla. Tein vain leveämpänä tuon vinoraidan.

Viime keväänä ompelin itselleni 50-luvun juhlamekon siskon lakkiaisia varten. Välillä oli vähän tuskaista työskennellä, koska vuori ei oikein asettunut kunolla. Työskentelyä kuitenkin helpotti se, että sain käyttää koulun koneita ja tekstiilityöluokan suuria pöytiä. Ei tarvinnut siis yrittää kotona mahduttaa kaikkia kankaita ym. pienelle ruokapöydälle...


Kuvista näkyy hieman huonosti työ vyötärön kohta, mutta parempiakaan kuvia ei ole nyt tarjolla. Vyötäröllä on siis leveämpi, itse mekkoon kiinnitetty vyö sekä sen päällä irtonainen nauha, joka on solmittu rusetille. Ohje ja kaavat löytyvät suuri käsityö -lehdestä, mutta en muista lehden numeroa.

En ole mikään taitava neuloja vielä. Monet ohjeet tuntuvat melko haastavilta, mutta jospa tässä pikkuhiljaa oppisi uutta ja saisi opeteltua niitä vaikeampiakin malleja. :)2 kommenttia:

  1. Hienoa, että perustit blogin itsellesi! Hienoja kuvia ja kyllähän nuo palmikoilta näyttävät ainakin minun silmään :)

    VastaaPoista
  2. Wau mitä neuleita!

    VastaaPoista