Sivut


sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Mattoa pukkaa

Tämä viikonloppu on mennyt täysin kutoessa. Aloitin lauantaina. Ensin kudoin kaksi mallitilkkua. Koulua varten pitää siis tehdä 6 erilaista tilkkua. Toinen tilkku on kudottu ihan pelkällä palttinalla. Sitä varten silppusin vanhan lakanan. On muuten todella ärsyttävä materiaali kudontaan. En tykännyt leikata sitä, saatikka kutoa. Käsien ihokaan ei tykännyt, kun kuivui tosi paljon. Lisäksi tuommoisia lankoja purkautui kankaasta. Mut mallitilkuksi tuo on kai ihan kelvollinen.


Toiseen mallitilkkuun tein palttinaa sekä tuollaista helmikudontaa. Tuosta tulikin ihan kiva. Ja tuohon kuteen väriin ihastuin täysin kutoessa. Kude on siis trikoota, jota ostin valmiina paikallisesta käsityöliikkeestä. Mietinkin, että lointa taitaa jäädä jäljelle ihan kohtuullinen pätkä, joten voisin ostaa lisää tuota kudetta (tuon värisenä nimenomaan) ja tehdä siitä saunaan maton ihan peruspalttinalla. Tuo sininen kude ja mustat loimet kävi hyvin yhteen mielestäni. :) 
Ja tästä se lähtee. Varsinainen matto siis. Jätin loput tilkut odottamaan ja aloitin suoraan maton teon. Tuota alkuun tulevaa palttinaa teki nopsaan.


Tässä haalea kuva lohikäärmeestä, joka siihen mattoon on tulossa. Siivet eivät kokonaan mahdu tuohon, mutta oon silti tyytyväinen kuvaan. 

Ja tässä tämän päivän tuotos. Häntä on jo tehty. Vasemmalla näkyy siiven kärkiä ja jos tarkkaan katsot, takajalat näkyvät tossa maton keskikohassa. Nuo selkään ja häntään tulevat piikit teen jälkeenpäin. Samoin tulen, jota lohikäärme syöksee. Mattoon nimittäin saa/pitää yhistellä eri tekniikoita. 

Todella hidasta tuon kuvan kutominen. Parhaimmillaan laskin, että minulla oli 12 eri kudetta tossa työssa kiinni yhtäaikaa.

Oon kyllä tosi tyytyväinen tuohon mattoon sitten, kun se valmistuu. Kyllähän tuo on aika aloittelijan näköinen, mutta tuo onkin eka matto ikinä, jonka teen. Aloitin siis näin mahdollisimman hankalasti tämänkin. : D

Kuvassa muuten näkyy nuo kuteen vaihtumiskohdat möykkyisempänä, kuin ne oikeesti on. Paitsi alkuun tuli oikeesti möykkystä kuteen vaihtoa... Sitten hoksasin paremman tavan tehdä ne vaihdot.Vielä saan istua monta iltaa kutomassa... Lisäksi tulevalla viikolla on melkein joka päivä treenit. Ja joka päivälle on jotain ohjelmaa, joten pitää kutoa aina, kun ehtii. Pitäs parin viikon päästä palauttaa valmis matto nimittäin... Toivottavasti saan tuon valmiiksi ajoissa, niin saan sen näyttelyyn mukaan.

7 kommenttia:

 1. Ei voi kuin ihailla matontekotaitoasi. Siitä tulee varmasti upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :)

   Toivon itsekin, että valmis matto on hieno. Vähän haastava kuvio heti alkuun, mutta taitaa helpottua onneksi tuon kuvion kanssa piakkoin. Hankalin kohta oli nuo takajalat.

   Poista
 2. Pidä hauskaa maton kanssa!
  Joko tiedät mihin valmiin maton sijoitat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole lopullista paikkaa päättänyt, mutta varmaan toiseen makkariin, sitten kun talo on valmis. Näkee sitten, kun tavarat ovat hakeutuneet paikoilleen.

   Poista
 3. Jaaha ja taas on uusi projekti tekeillä! Eihän tässä meinaa perässä pysyä. Matosta tulee varmasti upea, jäänkin innolla odottelemaan lopputulosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakosti tulee näitä projekteja useampi, kun osan teen ihan omasta halustani ja osa on koulua varten, kuten tuo matto. Tosin nuo koulun työt on kyllä ihan yhtä mieluisia. :)

   Poista
 4. Oi että, aikas mahtavalta näyttää:)

  VastaaPoista