Sivut


sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Pipoja!!!

Aloitin kesällä kyjyä varten kaksi pipoa. Jotka siis tietysti jäivät kesken. Ja koko kyjy jäi kesken... Tarkoitus on kuitenkin tehdä loppuun aloitetut työt, joten viikonlopun aikana neuloin sitten pipot valmiiksi. Alunperin oli tarkoitus tehdä pipot itselle, mutta niistä tuli liian tiukkoja omaan makuuni, joten molemmat menivät sittenkin lahjaksi. Toinen siskolle, toinen kummitytölle.

Lankana on siis molemmissa Novitan Rose mohairia. Leijonankeltaista toisessa ja toisessa jotain vanhempaa sinistä sävyä, jonka sain joskus Webalta joululahjaksi. Puikkoina 4mm ruusupuiset puikot, jotka sain edelliseltä sny:ltä kevään kierroksella. Tykkään kovasti nuista puikoista. Pitääkin hankkia niitä jostain lisää.

Ohje on kuulema jostain Novitan lehdestä. En muista mistä. Ihailin Heidin, eli sny-kierroksen emännän tekemiä pipoja ja hän sitten kirjoitteli ohjeen facebookkiin. :)

Tässäpä siis pipot. Täytynee tehdä itselle sitten vähän isommat pipot, jotta ei ois niin tiukka. 


Keltainen pipo Ellan päässä. 


Ja kummitytön päässä. Kummityttö tykkäsi piposta. :)Ja siskon päässä sininen versio. 


Päätinpä sitten lainata anopin vyyhdintelinettä ja tuollaista langankeritsemislaitetta. Aika näppärä yhdistelmä. Tuon vanhan vyyhdintelineen esittelinkin jo aiemmin langanvärjäyksen yhteydessä. Telinehän on siis todella vanha (anopin ukin aikanen, jos en väärin muista).

Keritsin siis nuo SNY:ltä saadut puuvillalangat. Meinasin nimittäin tehdä ne kämmekkäät ja helpompi on neuloa, kun lanka on kerällä. :) Vyyhtesin samalla myös kevään SNY:ltä saadun vironvillan, josta on siis tarkoitus tehdä itselleni revontulihuivi. Kevään kierroksen langat eivät siis ole unohtuneet. Käytän ne kyllä, kunhan ennätän. :) Oon vaan niin saamaton välillä, ja välillä taas on niin monta juttua kesken yhtäaikaa, että ei oikein aika riitä kaikkeen, mitä haluaisi tehdä. 
Virkattu matto ei vieläkään ole valmis. Virkkasin sitä kyllä eteenpäin, mutta kuteet loppuivat kesken. Ja lisää saan vasta, kun seuraava palkka tulee. Eli ensi viikolla.

Kangaspuutkin on jo melkein valmiit. Loimien laitto on vieläkin kesken. Tänään taas rassattiin sitä lointa paikoilleen, mutta toisinpäin ei loimi ruvennut aukeemaan, joten pitää järjestellä niitä lankoja vähän uusiksi... Mut pikkuhiljaa... Ite maton teossa tuskin kauan menee. Pitäs vaan piirtää se maton mallikuvakin valmiiksi, niin ois helpompi tehdä se lohikäärme siihen mattoon...


Töissä muuten piirsin nopsaan yhden kuvan. Lapset tekivät värityskuvia ja itsekkin ehdin hetken istahtaa.

Tulikin oikein hinku piirtää pitkästä aikaa. Varasinkin kirjastosta pari piirustusopasta. Jos jotain sais raapusteltua. Tykkään piirtää, mutta usein käy niin, että piirrän kuvan tai pari, ja sitten koko piirtely unohtuu kuukausiksi.


Käytiin muuten perjantaina hakemassa meidän uusi sohva. Siis ihan uusi sohva. :) Aikaisemmin meillä on ollut vain käytettyjä sohvia, kun ei uusia ole raaskinut ostaa. Nyt meidän uusi sohva on varastossa, jotta päästään muuttamaan uuteen kotiin... Menisipä aika äkkiä, niin pääsis muuttamaan!Osallistuin muuten Weban joulukalenteriin ja mietin, että pitäisikö itsekkin sellainen tehdä. Systeemi siis toimisi niin, että halukkaat saavat varata haluamansa määrän luukkuja. He lähettävät sitten minulle jotain pientä joulukalenteriini ja minä puolestani heille. Ja luukun varanneilla ei siis itsellään tarvitse olla joulukalenteria. He voivat saada sitten jotain muuta pientä (jouluista) mukavaa postin mukana. Olisiko täällä halukkaita osallistujia joulukalenteriin jos sellaisen teen?

8 kommenttia:

 1. Minä ainakin osallistun, jos kalenterin teet =)
  Ja jos laitat sen pystyyn, niin kannattaa käydä muiden joulukalentereista vierailuilla, vastavierailijoita tulee nopeaa tahtia =)

  Oispa nuo vyyhdinpuut kätevät. Inhoan vyyhtien kerimistä käsin, mutta toistaalta aika vähän sitä on tarvinnut tehdä....

  Uusi sohva ois kyllä ihana. No, kyllä myökin sitten kun on se uusi talo (jos ei velkataakka pelota siinä vaiheessa liikaa =0 )

  Nätti piirustus, sinulla on taidot kehittyneet sitten ajalta joskus =)

  VastaaPoista
 2. Kauniita pipoja olet tehnyt!

  Itse haaveilen noista vyyhdinpuista ja kerijälaitteesta.. Pääsisi paljon, paljon helpommalla.

  Kaunis piirros! Itse, kun en osaa piirtää ollenkaan.

  VastaaPoista
 3. Kaunis kettu kuvassa! Minä ainakin osallistuisin yhden luukun verran, ajattelin nimittäin viikkokalenteria joulun alle...

  VastaaPoista
 4. Täytyypä laittaa siis kalenteri pystyyn. :) Koitan tämän viikon aikana lisätä kalenterin tänne (ehkä jo illan aikana?), jotta ihmiset pääsevät varailemaan luukkuja. :)

  VastaaPoista
 5. Niin ja kiitoksia kehuista. :) Tuosta piirustuksesta tuli nopea sutaisu ja sekin mallista. Pitäs taas koittaa keskittyä oikeesti piirtämään.

  VastaaPoista
 6. Kiva pipomalli! Ja vyyhdinpuut ja kerijälaite ovat kyllä ihan ehdottomat apuvälineet. Oma kerijälaitteeni vaan on jotenkin rimpula, käytettynä sen sain. Pitäisikin hommatta uusi. Ihana tuo kettupiirros! Olet näemmä siis myös taitava piirtäjä.

  VastaaPoista
 7. Kiitos, kiitos. :)

  Piirrostaidoista en niin tiedä. Mallista osaan kyllä piirtää, mutta omasta päästä työn suunnittelu ja piirtäminen on sitten ihan eri asia...

  VastaaPoista