Sivut


sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Kulhoja älppäreistä

Näin aiemmin netissä ohjeen näiden kulhojen tekemiseen eikä se vaikuttanut vaikealta. Kokeilu vain jäi, sillä itsellä ei juuri silloin ollut tarvetta näille. Nyt päätin tehdä kulhot iskälle synttärilahjaksi. Iskä on nimittäin tehnyt itselleen musiikkihuoneen, jossa on kaikki levyt, kitarat ja muut musiikkivehkeet. Nämä sopinee sinne sekaan loistavasti.
 
 
 
Täältä löytyy muuten ohje, jos joku muukin innostuu kokeilemaan. :)
 
 
 
Ensin piti tietysti etsiä itse levyt. Löysin paikalliselta kirpparilta levyjä hintaan 1e/kpl. Ei mikään paha hinta. Ostin neljä levyä siltä varulta, että osa epäonnistuu. Yritin valita mahdollisimman huonoja levyjä. Tosin yksi sitten olikin Barry Manilow, toivottavasti ei ollu iskän kuuntelulistalla...
 
 


Levy uuniin menossa. Uuni siis lämmitetään 120 asteeseen ja levy pannaan purkin päälle ja uuniin pariksi minuutiksi. Tosin kuvan levy vaati pitemmän ajan.Ja tässä samainen levy muotoiltuna. Tämä ei oikein onnistunut. Tein tämän pienempään astiaan, joten senkin takia epäonnistui.

Tämä levy valmistui kolmantena ja mielestäni tämäkään ei onnistunut hyvin, vaikka laitoin isompaan kulhoon muotoutumaan. Nämä kaksi levyä näyttikin olevan samanlaisia, joten oisko niissä ollut sitten jotain, mikä vaikutti tulokseen. Näitä piti pitää uunissakin pitempään, jotta pehmenivät tarpeeksi. Ja nämä jämähti samantien, kun otti uunista ulos.Toinen ja neljäs levy onnistui parhaiten. Nämä pehmenivät sopivasti parissa minuuutissa eivätkä jäähtyneet niin nopeesti. Nämä kerkesin siis paremmin muokata malliinsa. Nämä kaksi myös lähtevät iskälle. Pitää vaan ostaa jotain karkkia tms. kulhojen täytteeksi.


Tässä vielä kaikki kulhot. Näiden tekemisessä ei pitkään mennyt ja eikä ollut vaikeaa. Kannattaa ehdottomasti kokeilla, jos tämmöisille on käyttöä. :)
 
 
Tämmöisiä tänään siis. :) Paljon olisi blogattavaa ja kuvattavaa odottamassa. Olen siis jotain saanut aikaankin. :) Pinaattitunika on ufoutunut toistaiseksi. Taidan siihen keskittyä sitten syksymmällä... Bloggailen tänne nuita muita aikaansaannoksia vähän kerrallaan. :) 

5 kommenttia:

 1. Kävitkö millä kirpparilla? :) Itsellä ollut jo muutaman vuoden näiden teko to-do-listalla :).

  Minusta nämä ovat hienoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. :)
   Kävin Louhenkadun kirpparilla. Siellä on yleensä aina nuita levyjä myynnissä ja niin löytyi nyttenkin heti levyt. :) Kannattaa ehdottomasti kokeilla. Ei ollut vaikeaa. Tosin kannattaa jokunen ylimääräinen levy ostaa. Minulla nuo kaksi meni ihan harjoituskappaleina, kun eivät meinanneet muokkautua millään. Eli levyissäkin tuntuu olevan eroja.

   Poista
  2. Oukkidoukki. Pitääpä joskus käydä katselemassa :).

   Poista
 2. Pitäisiköhän minunkin noita bongailla... Vaikka en edes tiedä mitä noilla tekisi. Kukahan ilahtuisi moisesta lahjasta...

  VastaaPoista
 3. No jopas! Enpä ole moisesta koskaan kuullut, että lp:tä voi tolla lailla käsitellä.

  VastaaPoista