Sivut


maanantai 28. huhtikuuta 2014

Väriä elämään!

Nyt on luvassa kunnon väripläjäys! Värjäsin nimittäin ekaa kertaa pesukoneväreillä. Tulokseen olen tosi tyytyväinen. :)
 
 
 
Paikallisesta Prismasta löytyi värit. Muistelin, että Dylonia oli kehuttu, joten sitä sitten ostin. Minä valitsin vihreän ja mies oranssin värin. 
 
 
 
 
Eka koneelliseen valikoitui Ikeasta ostettu perusvalkoinen pinnasängyn reunapehmuste. Heitin mukaan muutaman harson myös. Ihan tylsiä tommoset valkeet. 


Vähän mietitytti nuo värit. Mieskin intti viimeiseen asti, että se väri jää koneeseen ja kone on pilalla. Varsinkin, kun kuuli, että suolaa pitää laittaa sekaan puoli kiloa. Piti sitten seurata, kun koneen käynnisti, että miten se väri tarttuu.


Ja tarttuihan se. Nopeasti. Ylemmässä kuvassa parin kierroksen jälkeen ja alemmassa kuvassa ja muutaman kierroksen kone ehtinyt pyörähtää. Väri näytti reagoivan kosteaan tosi nopeesti.

Kuva on vähän pimeä, kun ei aurinko enää paistanut. Väri on kuitenkin tosi kirkas ja just sitä, mitä ajattelinkin. Ulos oli hyvä laittaa kuivumaan, kun oli niin mahtava ilmakin. Tosin tuo puutarha taustalla on ihan mitäänsanomaton. Bloggailen nuita puutarhajuttuja sitten myöhemmin, kun saan jotain siellä aikaankin.


 
Oranssista tuli myös kirkkaan värinen. Vasemmalla on harsokangasta 5 metrin pätkä, jonka ostin Eurokankaasta. Oikealla on vanhoja, äidin säästämiä harsoja. Hyvin värjäytyi kaikki. 
Ja lopuksi vielä kaikki yhdessä ja kuivina. Kuva tosin on hämärä...
Mitähän sitä seuraavaksi värjäisi?

6 kommenttia:

 1. Minulla eka konevärjäily vielä koneessa ja itsekin jo mietin onko jotain värjättävää :) kivan pirteitä sinulla nuo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitahan kuvia. Kiva ois nähdä muidenkin värjäilyjä. :)

   Poista
 2. Siis voiko se olla noin helppoa =D Jokohan itse uskaltaisi kokeilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helppoa on. :) Värit ja suola koneeseen ja kostea pyykki sekaan. Sitten vaan kone pyörimään. Eka pesu värin kanssa, sitten toinen pesu pesuaineen kanssa. Sitten pitää vielä kone pyörittää tyhjillään pesuaineen kanssa, että värijämät lähtee koneesta pois. Ohjeessa myös sanottiin, että ekat pesut kannattaa pestä erillään, koska väriä voi vielä vähän irrota. Vaan tuon helpompaa ei värjäys voi olla. :)

   Poista
 3. Pesukoneessa värjääminen on helppoa ja mukavaa.
  Kauniin värisiä värjäilyjä.

  VastaaPoista
 4. Vahvat ovat värit, mutta onpahan teillä jo jotain valmiina, jahka se baby saapuu.

  VastaaPoista