Sivut


tiistai 29. huhtikuuta 2014

Converset vauvoille

Aiemmin olen vain ihastellut kuvia virkatuista converse-tossuista. Ei minulla ollut hajuakaan miten ne tehdään. Kun sitten tuttuni laittoi facebookkiin kuvan virkkaamistaan tossuista, piti kysyä ohjetta. Hän sitten vinkkasi ohjeesta, joka löytyy täältä.
 
Ohje vaikutti yllättävän yksinkertaiselta. Lisäksi kaikki vaiheet oli kuvattu tarkasti. Oli helppo seurata noin selkeää ohjetta.
 
 
Virkkasin tossut Novitan bambu-langasta. Yllättäin kerrankin tossuista tuli oikean kokoiset. Normaalisti, jos teen ohjeen silmukkamäärien mukaan, tuotoksesta tulee liian iso. Tosin yleensä niin käy neuleitten kanssa. Virkkaamalla saan ilmeisesti tehtyä tasaisempaa jälkeä.
 
Oikean puoleiset tossut ovat tuoreelle kummitytölle. Vasemmat puoleiset tossut jäävät meidän omalle muksulle. Väri on neutraali, niin ei tarvii kenenkään arvuutella sukupuolta. :)
 


Vielä pitäisi virkata yhdet isommat tossut kaverin tytölle. Katsotaan miten onnistuu, sillä joudun ohjeeseen lisäämään silmukoita ja kokoa. Tosin vaikeuksia taitaa tuottaa ainoastaan tuo kenkän valkea kärki. Katsomaan, miten onnistuu. Pitää sitten kertoa tännekin, että miten meni.

5 kommenttia: