Sivut


sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Katsaus puutarhaan

Tänään oli kyllä kevään parhaimmat kelit. Ei olisi voinut parempi sää olla äitienpäivänä. Aurinko paistoi ja oli lämmin. Varjossa 15 astetta. Varmaan arvanettekin, että päivä meni aika pitkälti ulkona ollessa. Tehtiin pihatöitä. Pojan kanssa käytiin myös ihmettelemässä anopin uusia kanoja ja katsomassa, kun isi ja ukki mylläsivät kaivinkoneella ja traktorilla. Toki poika sai pihallakin rymytä. Ja päikkärithän meillä nukutaan aina ulkona, eli poika oli myös koko päivän pihalla. 


Tartuinpa loppupäivästä kameraankin ja kuvasin ja kokosin pienen kuvapläjäyksen teillekin nähtäväksi. Kovin on keskeneräistä kaikki vielä, mutta hyvä tuosta vielä tulee. 


Tässä ensimmäiset kesäkukat. En ole suuri orvokkien ystävä, mutta orvokit tulevat aina ensimmäisinä kauppoihin. Ja joinain vuosina en vain voi vastustaa orvokkiamppelia. Pakko on nimittäin saada jotain kukkia ulos. Näin kävi tänäkin vuonna. Terassia meillä ei vielä ole, mutta pöytä pihalla jo on, joten amppeli on tällä hetkellä siinä. Tulevalta terassilta näkyy vähän järvelle. Mies harvensi vähän puita isänsä kanssa. Samalla saatiin lisää valoa pihaan. Mm. pari isoa kuusta kaatui ja lukuinen määrä pienempiä puita. Kuuset varsinkin varjostivat pihaa aikalailla. Ja saattaahan tuosta vielä lisää puita lähteä pihapiiristä... :D 
Tulevan terassin läheisyydessä kasvaa pari sireeniä sekä pari ruusupensasta. Piha on epäsiisti ja nurmi pitäisi laittaa uusiksi.
Tästä olisi tarkoitus tehdä portaat alas. Kaivonrenkaan luokse tulee nuotipaikka ja laavu. Paikka on täysin alkutekijöissään.
Tulevien portaiden vasemmalle puolen tulee kivikkorinne ja kivikkokasveja. Kuvassa näkyvät kaivot naamioidaan jotenkin. Ja tottakai paremmat kannet täytyy tehdä. Edellisen omistajan jäliltä nuissa on vain levyt päällä ja levyjen päällä kivi painona. Kaikkea muuta, kuin lapsiystävälliset...


Keskellä sepeliä on kanto. Joka pitäisi saada vähintäänkin pienemmäksi. Pihaan tullessa on tuijapenkki. Penkissä 4 tuijaa ja narssisseja. Meinasin laittaa tuohon lisää kukkia, jotka keväällä nousevat esiin. Krookuksia tms. Ja elkää välittäkö romuläjästä... Edellisen omistajan romuja sekä rempan aikana kertynyttä romua on paljon. Pitäisi kasata kärryyn ja viedä kaatopaikalle.
Tuohon varastoon olisi tarkoitus tehdä ovet ja oveen lukko. Meinasin myös maalata varaston uusiksi.Varaston seinustalla pienempi tuijapenkki, jossa 2 tuijaa sekä kukkapenkki. Karike loppui kesken, joten siksi vähän epäsiisti ilme. Kukkapenkin kukat näyttävät lähteneen hyvin kasvamaan. Pariin kertaan olen penkin jo kitkenytkin, kun rikkaruohot näyttävät myös kasvavan hyvin...
Ja nuita romuja on tälläkin nurkalla....


Varaston takaa. Tätä aluetta tasoiteltiin kaivinkoneella. Joka puun välissä oli maakasat ja joka kohdassa kasvoi pajua tai muuta turhaa. Pelkästään tasoittelu paransi ilmettä kummasti.Samaa aluetta. Tähän olisi tarkoitus laittaa häkin vierelle vaahteroita. Muu alue on pojan leikkialuetta. Tänne laitetaan hiekkalaatikko ja kiikut. Ja nurmikko tottakai.


Koiran häkin eteen istutettiin kirsikkapuut. Etummainen kirsikka haettiin jo viime kesänä anopin kanssa sukulaisensa luota. Kaksi isompaa kirsikkaa sain äitienpäivälahjaksi. Olinkin niitä toivonut jo pitkään. Kirsikkapuiden viereen tulee kasvimaa.Häkin kolmannelle sivulle siirrettiin kaksi mustaviinimarjapensasta. Pensaita oli alunperin kuusi, mutta niistä neljä lahjoitin kaverilleni. Nämä kaksi leikkelin tänä keväänä (oli tosi paljon huonoja ja vanhoja oksia) ja tänään sai pensaat siirtyä uudelle kasvupaikalleen.


Sepelin reunoille (ja vähän joka paikkaan) tulee kiviä. Siinäpä se kesä menee ja tulee kivasti kuntoiluakin, kun raahaan näitä kiviä tarvittavan määrän tuolta ympäristöstä pihaamme ja järjestelen ne paikoilleen. :D


Hirveästi hommaa siis luvassa koko kesäksi. Mutta ei haittaa. Pitää vain toivoa, että säät suosii tänä kesänä.

3 kommenttia:

  1. Täällä on ainakin satanut ihan kamalasti. Viimeksi satoi eilen illalla.

    VastaaPoista
  2. Ei ole säät tänä kesänä suosineet. Koko ajan on satanut. No heinäkuussa oli vähän aikaa uikkarikelejä, ja arvaa vaan, kuka kärähti peräti kahdesti, vaikka se lämmin jakso oli niinkin lyhyt.

    VastaaPoista
  3. Ei ole säät tänä kesänä suosineet. Koko ajan on satanut. No heinäkuussa oli vähän aikaa uikkarikelejä, ja arvaa vaan, kuka kärähti peräti kahdesti, vaikka se lämmin jakso oli niinkin lyhyt.

    VastaaPoista