Sivut


sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Lankojen värjäyksestä kierrätyskoruihin

Seuraavaksi luvassa paljon kuvia ja vähän tekstiä.

Ensiksi lankojen värjäystä. Huomasin tässä jokin aika sitten, että värjäsin väärät langat koulutehtävää varten. Saimme siis värjäystehtävää varten langat koulusta, mutta en muistanut niitä, kun kesällä värjäsin pihlajalla. Löysin sitten langat tuolta pussin pohjalta... Lisäksi aiemmin syksyllä löysin oranssin väristä kääpää kaatuneen puun rungolta, joten keräsin ne talteen lankojen värjäystä ajatellen. Eikun siis värjäämään.Tässäpä yksi käävistä.Käävät kasvoivat ilmeisesti lepän rungolla. Kaatuneen sellaisen.En tiedä tarkemmin mikä kääpä tämä on.


Tässäpä langat odottelevat värjäystä. Heitin sekaan vyyhden 7 veljestä -lankaa (oikealla). Muut langat ovat 100% villaa. 


Tässä käävät keittämisen ja siivilöimisen jälkeen. Silppusin siis kuivatetut käävät tuollaisiksi murusiksi, jotta niistä irtoaisi enemmän väriä. Jätin nuo vielä talteen, sillä luulen, että nuista voisi irrota vielä lisääkin väriä. 


Langat värjäytymässä. 7veljestä ylimpänä. Tuota värjäyslientä ois saanut olla enemmän lankamäärään nähden. 


Lopputulos. Vasemmalla 7 veljestä. Keskellä valkea villalanka. Tuo tummempi vyyhti oli pohjalla ja sai ilmeisesti paremmin imettyä väriä. Oikealla harmaa vyyhti. 
Viikonloppuna oli taas koulua ja harjoittelimme taas eri tekniikoita.
 

 Afrikkalaiset kukat. Vasemmalla eka versio, jossa vaihdoin värit miten sattuu. :D Siksi se näyttää vähän hassulta. Oikealla toinen versio, johon maltoin ohjeen mukaan värit vaihtaa. :) Aika isoja tuli nuista, kun lankana on 7 veljestä. Vihreä ja keltainen on muuten kesäällä värjäämääni lankaa. :) Aika työläitä mielestäni verrattuna isoäidinneliöihin.
Tutustuimme myös huolinukkeihin (worry dolls). Omastani tuli vähän hölmön oloinen. Huolinukke on siis todella pieni nukke, jolle kerrotaan huolet. Sitten se laitetaan yön ajaksi tyynyn alle ja aamulla huolet ovat poissa. :) Googlettakaa, niin näette paljon parempia kuvia. :D


Yllä kuva ystävännauhasta. Bloggeri ei antanut enää kirjoittaa tuohon kuvien väliin. :/
Kuka muistaa ystävännauhat? Ainakin itse tein niitä alakoulusa vaikka kuinka paljon.


Alla: Teimme myös ugandalaisia paperihelmiä. Tosin ei näistä tullut niin kivoja ja pyöreitä. Aika pitkulaisia itseasiassa. Näistä puuttuu vielä lakkaus. 
Yhtenä työnä viikonloppuna oli neulegraffitin teko ja piilotus. Itse tein kaksi perhosta. Perhosen tein yksivärisestä afrikkalaisesta kukasta. Taitoin sen kahtia ja sidoin ympärille ketjusilmukkaketjun, josta tuli myös tuntosarvet. Sitten vain piilotus kampusalueelle ja blogiin kuva vinkiksi. Täältä voit käydä kurkkaamassa muut graffitit. 
Lopuksi teimme kierrätyskoruja polkupyörän sisuskumista. Nämä oli tosi kivoja! Mietin jo, mitä voisin tehdä esim. nahasta samalla tyylillä esim. joululahjaksi. Alla muutamia kokeiluja. Ehkä näette jossain vaiheessa lisää näitä... 
Teimme myös pari muutakin työtä, kuten räsyvirkkausta, mutta en muistanut kuvata niitä. Ehkä kirjoitan niistä sitten seuraavalla kerralla.

5 kommenttia:

 1. Minä olen melkein kateellinen tuosta sinun koulusta =) Valtavasti kaikkia ihania tehtäviä teillä taas ollut. Ei meidän linjalla tuollaisia vaan väsätty. Hauskemmalta tuo näyttää kuin öljyputkelle parhaan reitin laskemínen merenpohjaan =)
  Minä olen tehnyt pinon afrikkakukkia viime päivinä, miami langasta. Saas nähdä minkä kokoisen peiton jaksan niistä tehdä, vähintään vauva kokoisen. Hauska idea nuo perhoset!

  VastaaPoista
 2. Kauniita juttuja olet tehnyt! Käävästä tuli todella kaunis väri!

  VastaaPoista
 3. Mahtavaa käsityötä! Kauniita värejä langoissasi.

  VastaaPoista
 4. Johan olet taas päässyt tekemään vaikka mitä! Noita afrikkalaisia kukkia on minunkin pitänyt opetella tekemään, mutta ei olevinaan ole vielä ollut aikaa... Ehkä joskus, ne ovat kauniita.

  VastaaPoista
 5. Kiitoksia vaan. :)

  Weba: on meillä sitä teoriapuoltakin. Nyt oli viimeiset tunnit tuon toisen open kaa, jonka kanssa tehtiin paljon kaikenlaista. Jäljellä on enää toisen open tunnit, jotka ovat lähinnä teoriaa... Ja sinne vaan kouluun kaikki, keitä kiinnostaa. :) Avoimeen yliopistoonhan pääsee kuka vaan.

  VastaaPoista