Sivut


keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Tallinnan tuliaisia

Nyt on sitten Tallinnassa käyty. :) Ja tuliaisia tuli toki ostettua.

Reissu oli siis pikainen. Lähdettiin maanantai- aamuna bussilla ja yö oltiin laivalla. Tiistaina oltiin muutama tunti maissa ja sitten takas laivaan, laivalla Helsinkiin ja bussilla takaisin kotiin.

Matka meni ihan rattoisasti. Luin kirjan loppuun, torkuin hieman ja katselin maisemia. Laivalla syötiin buffetissa mennen tullen. Hyviä oli ruuat kyllä. Maanantaina taisin syödä kyllä vähän liikaa, kun tuntui maha halkeavan... Sitten ostosten jälkeen lähdettiin katselemaan, josko löytyisi jotain ohjelmaa laivalta. Satuttiin sitten täysin vahingossa paikalle juuri ennen Cheekin konserttia. Ihmeteltiin siinä ensin, että mikähän esiintyjä täällä oikein on. Sekin sitten selvisi, kun Cheek aloitti. Kai se ihan ok esiintyjä oli, mutta minuun ei oikein kolahtanut. Ja taisipa mokoma esiintyä vielä playbackinä. Tunnistin kyllä yllättävän monta kappaletta. Ja ei se laulaja nyt huonon näköinen ollut... Olipa herra samaan aikaan syömässäkin tiistaina.

Tallinnassa käytiin ensimmäisenä Sadamarketissa ostamassa vironvillaa. Kuvasta tosin puuttuu anopille tuotu vyyhti. Nuista tuo vasemman puoleinen menee tuttavalle. Nuo kaksi ruskean sävyistä jäävät mulle. Ovat siis samaa lankaa, mutta eri sävy näkyy päällä. Suunnittelin tekeväni nuista pinaattitunikan itselleni. Tosin sen neulominen menee varmaan ensi vuoden puolelle.


Muuta käsityöjuttua en ostanut. Käytiin kyllä yhdessä kaupassa, jossa oli tosi hienoja puisia nappeja, mutta niille ei ollut tarvetta, joten jätin ne kauppaan. Olen siitä kummallinen, että en osaa hamstrata tavaraa juurikaan, jos en sitä tarvitse.

Ostin kuitenkin laivalta tuon alla näkyvän joulupallon. Oli pakko saada se, kun näin sen. :) Sen sisällä oli keksejä, joita en voi syödä, mutta halusinkin pelkän pallon. Keksit lahjoitin miehelle. Lisäksi laivalta mukaan tarttui lämpimät nahkahanskat, suklaata ja vähän juomiakin. Maista ostin myös hiukan juomia, juustoja sekä villisikasalamia (vai mitä lie, mutta salamipötkön näköinen se oli ja villisiasta tehty). Juomista osa oli tuliaisia, joten en itse siis kaikkia meinannut juoda. :D Vähän joulukalenteri- ja joululahjajuttujakin tarttui mukaan. :) 


Tallinnassa on tullut käytyä jo kolme kertaa, joten kuvia en kauheasti ottanut. Tässä kuitenkin kuva Tallinnaan päin, laivan kannelta otettuna. 


Ja toinen kuva vanhasta kaupungista. Olen kuvannut joka reissulla vähän eri kohtia. Tuleepahan ainakin vähän erilaisia kuvia.


Reissu oli mukava, joskin pikainen. Ihan mukava oli kuitenkin päästä jonnekin kauemmaksi edes pieneksi hetkeksi. Syyslomalla kun ollaan. Osa lomasta menee nimittäin siellä koulussa, sillä seuraava viikonloppu kuluu taas kokonaan koulunpenkillä...
2 kommenttia:

  1. Kauniin sävyiset on lankasi.
    Meillä Iskä juuri varasi pikakäväsyn Tallinnaan, jotta pääsen taas yhden kaapin täyttämään langoilla...oon kuulemma lankani ansainnu (eli ilmeisesti hän on ostanu itelleen jonkun metsästysjutun josta ei vielä kerrota mulle mitään *wirn*).
    Ihmeesti se mieltä piristää käydä vaikka vaan kääntymässä kotonurkilta poissa.

    VastaaPoista
  2. Ihania Vironvilloja! Mulla on Tallinnasta tuotuja puunappeja jemmassa aika hyvä kasa =) Toisaalta mulla nappeja myös kuluu melko paljon, joten niitä pitää aina olla varastossa. Toivottavasti saat rentoutuakin lomallasi, ettei nyt ihan kouluhommiksi mene koko loma. Syysloma tekisi kyllä poikaa itse kullekin.

    VastaaPoista